Kako se brinuti o koži kad je hladno

Hladno vreme je prilika da razmislite o promeni nege kože. Na kraju krajeva, ako ovo ne uradite, vaša kože će postati suva i dehidrirana.

Hladne temperature i vetar su pravi test za kožu. Da biste se ​​osećali dobro i bili zadovoljni refleksijom u ogledalu, obratite pažnju na sledeće tačke.

Hranljive maske

Vreme je da počnete sa korišćenjem hranljivih maski. Njihov zadatak je da učine kožu izdržljivom i u isto vreme negovanom i lepom. Optimalno koristite hranljive maske dva puta nedeljno. Kozmetolozi savetuju kombinovanje nutritivnih maski sa pravilnom ishranom radi poboljšanja efekta.

Termalna voda

U hladnom periodu godine vazduh postaje suv i to naravno, utiče na stanje kože. Posebno je suv u prostorijama gde rade klima uređaji ili grejalice.

Da biste smanjili negativan uticaj suvog vazduha, koristite termalnu vodu tokom celog dana: samo je naprskajte s vremena na vreme na kožu. Ovo je dobra navika koja će osigurati pravilnu negu i dobru kožu.

Kreme na bazi ulja

Sa dolaskom hladnog vremena obratite pažnju na kreme koje sadrže u sastavu ulja. Mnogi ljudi misle da su ulja pogodna samo za suvu kožu, ali nije tako. Čak i masnoj koži treba ishrana. Važno je jednostavno otkriti koja vrsta ulja je pogodna za ovu ili onu vrstu kože. 

Vitamin E

Vitamin E je važna komponenta za negu kože u jesen. Vitamin E štiti kožu od sušenja i hrani je iznutra. Pored toga, vitamin E blokira proces starenja. Najbolje je da uzimate vitamin E u kapsulama.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.