Kako šminkom prikriti umor?

Rumenilo ili bronzer? Kada biraš ta dva ključna makeup proizvoda, tražiš nijansu koja se stapa s bojom tvog tena i naglašava zdrav sjaj, ne onu koja ‘strči’ na licu

Za razliku od šminke na očima i usnama, za koje najčešće želimo da su što ekspresivnije i upečatljivije, vešto naneseno rumenilo ili bronzer nikad ne dominira licem. Zato ih nanosimo neposredno nakon stavljanja pudera, a pre šminkanja ostatka lica.

Odabir boje i teksture

Nezavisno o tome kupuješ li rumenilo ili bronzer, umesto na licu (koje je verovatno našminkano) idealnu nijansu i teksturu najlakše ćeš odabrati nanoseći nekoliko različitih vrsta rumenila ili bronzera na unutašnju stranu podlaktice. Prava je ona koja najmanje odskače od tvoje boje kože.

Nijanse rumenila i bronzera (u formi pudera ili kreme)

Devojkama sa svetlim tenom se sugerišu bež i ružičaste nijanse rumenila, onima s maslinastom kožom savetuju se tople smeđe i bakarne nijanse, a tamnoputima se preporučuju rumenila u nijansama korala ili bronzeri.

Nanošenje

Ako je reč o rumenilu ili bronzeru u formi pudera, četkica je najbolji način nanošenja, a kremaste forme najlakše se razmazuju prstima.

Rumenilo ili bronzer nemoj nanositi preblizu nosa, nego od vrha jagodica. Kako bi bila sigurni da si ‘na pravom jestu’, uz svaku stranu nosa na obraze prisloni sastavljen kažiprst i srednji prst. Sredina obraza je sa spoljne strane prsta.

Radi lakšeg nanošenja neki šminkeri preporučuju lažni smešak i senčanje samo onih delova obraza koji su naglašeni smeškom. Nakon obraza, četkicom lagano pređi preko vrha brade i čela kako bi ‘uokvirila’ lice i naglasila prirodai sjaj.

Ako imaš kratku kosu ili odlučiš da je vežeš u rep, vrlo lagano rumenilom ili bronzerom pređite preko ušiju kako ne bi odskakale.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.