Koja su to 4 glavna krivca za ispucale usne

Ispucale usne su česta pojava tokom hladnih dana. Međutim, pored hladnoće uzrok ispucale kože na usnama može biti i nepravilna nega.

Evo šta treba izbegavati ako želiš da zaštitiš usne.

Previše pilinga

Piling je sjajan način za uklanjanje mrtvih ćelija i regeneraciju usana. Ipak, pri tome se ne sme preterivati. Pregrubo i prečesto trljanje sprečava zadržavanje preko potrebne vlage i uzrokuje pucanje kože. Dovoljno je uraditi piling usana jednom nedeljno.

Pogrešni balzami za usne

Najveći neprijatelji usana su balzami za usne na bazi petroleja i vazelina jer isušuju usne, a što više ih koristiš, bićeš sve više zavisna od njih. Najbolji izbor su balzami na bazi prirodnih ulja, na primer, maslinovo ulje i ulje jojobe, koji su bogati vitaminom E i prirodnim voćnim ekstraktima, smiruju kožu i pomažu joj da zaceli.

via GIPHY

Pogrešan ruž za usne

Ruževi koji daju usnama puniji izgled najčešće sadrže mentol. Ovaj sastojak čini ih lošim za usne jer je dodatno isušuje, pa je najbolje da ih izbegavaš.

Stres

Još jedna ružna nuspojava stresa su i ispucale usne, jer kada smo pod stresom često grickamo i vlažimo usne, što pridonosi njihovom isušivanju u pucanju. Pokušaj da se kontrolišete, a stručnjaci savetuju i da piješ dosta tečnosti kako bi koža ostala hidrirana.

Izvor: Budi in
Foto: Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.