Kokosovo ulje u borbi protiv bubuljica

Ti kao i milioni tinejdžera širom sveta muku muče s miteserima, bubuljicama i aknama. I nema kreme, losiona, sapuna, maske koju nisi isprobala, ali ništa spektakularno se nije desilo, miteseri i bubuljice su i dalje tu i užasno te nerviraju.

Ok, mislimo da smo na dobrom putu da ti pomognemo ovim savetom. Naime, razmisli da kupovne preparate zameniš prirodnim koje će sama pripremiti kod kuće. Prirodna nega lica je zapravo mnogo jeftinija, a često daje i bolje rezultate.

Za masku koja će ti pomoći u borbi sa miteserima i bubuljicama potrebna su ti samo dva sastojka koja možda već imaš kod kuće. Zapravo za sodu bikarbonu smo sigurni da je imaš, a kokosovo ulje ćeš lako nabaviti u prodavnici zdrave hrane. Potrebno ti je 150 grama kokosovog ulja i 150 grama sode bikarbone.

Priprema i upotreba:
Kokosovo ulje ostavi na sobnoj temperaturi da se otopi, a zatim u njega dodaj sodu bikarbonu i dobro promešaj dok ne dobiješ kompaktnu smesu koja je sprema za nanošenje na lice.Masku ostavi na licu da deluje 10-ak minuta i zatim lice isperi toplom vodom. Ovu masku ne nanosi više od dva puta nedljno.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.