Koristiš suvi šampon – pripazi na ove stvari

Šampon za suvo pranje jedan je od najboljih izuma u svetu lepote. Nekada toliko dobro osveži i da volumen kosi da ona izgleda bolje nego na dan kada si je oprala na uobičajen način. Ipak, i on uz sebe veže određena pravila koja bi trebala da slediš jer bi u protivnom mogli da zaradiš dermatitis ili perut.

Nemoj da zameniš pravi šampon suvim

Suvi šampon ne čisti tvoju kosu, on je jednostavno puder koji upija nakupljenu masnoću. Prema skandinavskom stručnjaku Larsu Skjothu, prečesto korištenje suvog šampona, a preretko pranje kose, može dovesti do pojave peruti, dermatitisa ili čak upale folikula kose.

Koristi ga umesto češlja za tapiranje kose

Ako si mislila da je suvi šampon isključivo za upijanje masnoće iz tvoje kose, varaš se. On je odličan preparat za postizanje volumena, a ne oštećuje kosu poput češljića za tapiranje kose. Slobodno ga koristi i na sveže opranoj kosi.

Ne prskaj ga preblizu temena

Kako bi izbegla bele mrlje, dobro protresi bočicu suvog šampona, a zatim ga udalji 20-30 cm od temena te se prilikom prskanja nemoj predugo zadržavati na jednom mestu nego brzim potezima prođi celo teme. Sačekaj dva minuta da puder upije masnoću i zatim promasirajte teme i pročešlja ostatak kose.

Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.