LAKO! Kako do čiste i sjajne kože?

Ima li boljeg komplimenta nego kada ti neko kaže da blistaš? To istovremeno znači da izgledaš odmorno, sveže ali i da ti koža odlično izgleda. Za njen što bolji i zdraviji izgled, potrebna joj je svakodnevna nega koja uključuje redovno čišćenje, hidrataciju, ali i brojne faktore koje treba izbegavati jer narušavaju njenu lepotu.

Hidratacija

Hidratacija je jako važna, bez obzira na to koje je godišnje doba u pitanju. O njoj posebno treba voditi računa u zimskim mesecima kada hladni vazduh isušuje kožu. Koža kojoj nedostaje vlaga postepeno postaje suva, osetljiva i počinje da se peruta, a to nikako nije preporučljivo. Njenom hidratacijom postiže se elastičnost i mekoća, usporava se starenje i dobija se svež i blistav izgled. Dobru hidrataciju ćeš postići nanošenjem hidratantne kreme koja odgovara tvom tipu kože. Klasična krema koja sadrži prvenstveno vitamin E i ostale hranjive sastojke pomoćiće ti da u svakom trenutku blistaš.

Redovno čišćenje lica

Na licu se tokom dana nakupi dosta prljavštine, zato je pored redovnog nezaobilazno i temeljno čišćenje! To znači da nije dovoljno samo umivanje vodom, već su neophodni i preparati koji prodiru dubinski u pore. Tu ti u pomoć uskače Garnier PureActiv 3 in 1 koji pruža dubinsko čišćenje lica kao i osećaj svežine. Ovaj preparat se može koristiti na dva načina – kao piling i kao maska.

Ne preteruj sa šminkom

Jaka šminka nikako ne bi trebala da se uvrsti u tvoj svakodnevni look. Make – up proizvodi isušuju lice i ubrzavaju starenje kože, naročito kada se koriste u velikoj količini. Takođe, ne zaboravi i zlatno pravilo – pre odlaska na spavanje, šminku moraš skinuti sa lica, jer dugotrajnije posledice nećeš moći da izbrišeš. Kako bi što temeljnije uklonila make – up, nakon preparata za skidanje šminke, lice očisti i sredstvom za dubinsko čišćenje jer će ono eleminisati i najmanje ostatke nečistoće.

Ostali faktori

Suva, beživotna koža, akne, crvenilo pa čak i osip može biti izazvan lošom ishranom. U svoj jelovnik uvrsti što više povrća, izbegavaj slatkiše, redovno vežbaj i priušti sebi dovoljno sna. Rezultat svega navedenog je zdrava, sjajna i sveža koža koju svi priželjkujemo. Nije teško, zar ne?!

Foto: Getty Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.