Lubenica je prijatelje kože

Tokom leta zbog visokih temperatura koža ima povećanu potrebu za vlagom. Lubenica je spas za kožu, jer sadrži 93% vode i kombinaciju vitamina A, B6 i C. Ona neće samo hidrirati kožu, već je nahraniti i obnoviti te pripremiti za vruće letnje dane. Donosimo nekoliko recepata s kojima ćete obnoviti svoju kožu i vratiti joj zdravi sjaj.

Za suvu kožu

Izmešajte kašičicu soka lubenice sa kašičicom meda. Med je prirodan ovlaživač koji će pomoći da se vrati dubinska vlagu koži, a sok lubenice će imati dvostruko delovanje u vlaženju kože. Nanesite na kožu i ostavite 15 do 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

Za sjajnu, mekanu kožu

Jednu kašičicu soka od lubenice pomešajte s jednom kašičicom grčkog jogurta. Mlečna kiselina i enzimi iz jogurta napraviće nežan piling na koži i očistiti je, dok će je lubenica hidrirati. Nanesite masku na lice i vrat 10 minuta i isperite.

Za kožu oštećenu od sunca

Namočite tupfere sokom lubenice i nanesite na opekotine od sunca. Ostavite sok na koži 15 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Za problematičnu kožu sklonu aknama i proširenim porama

Pomešajte kašičicu soka od lubenice sa kašičicom pirea od banane. Banana sadrži vitamine B2, B6 i B12 i smanjuje upalne procese na koži, a istovremeno čini kožu podatnom i mekanom. Lubenica čudesno deluje kao ovlaživač bez ulja i savršeno hidrira masnu kožu. Nanesite na lice, ostavite 10 do 15 minuta i isperite toplom vodom.

Foto: Guliver  Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.