Makeup trikovi za dugotrajniji mejkap

Razmazana maskara, puder i karmin stvar su prošlosti uz ove sjajne mejkap trikove!

Uvek koristi primer za senku

Senka će biti postojana tokom cele večeri ako ispod nje prvo naneseš primer. Također, senka će izgledati mnogo bolje i intenzivnije u kombinaciji s primerom pa je to i makeup savet koji možeš primenjivati stalno.

Zaboravi na zaštitni faktor

Osim ako ne idete na žurku na plaži, zaštitni faktor ti u ovom slučaju ne treba, dapače, samo može da pokvari utisak. Proizvodi koji štite kožu od sunčevih zraka, obično imaju reflektirajući efekt pa ćeš se na svim fotkama preterano sjajiti. Ovo vredi i za korektore te pudere koji u sebi sadrže zaštitni faktor, jer imaju isti učinak kao i krema.

Pažljivo s highlighterom

Za razliku od krema sa zaštitnim faktorom, sjaj koji highlighter ostavlja na koži izgleda privlačno, ali mora biti i pravilno pozicioniran. Pre ngoo što se zaneseš, zapamti da će highlighter bolje izgledati u manjoj količini, ali na pravom mestu. Nanesi ga tačno na jagodice te u unutrašnje uglove očiju, a izbegavaj T-zonu, jer će sjaj na tom mestu delovati kao masnoća.

Trik za dugotrajni ruž

Makeup proizvod koji je najteže zadržati na mestu cele večeri zadržati definitivno je ruž za usne. Ma koliko god bio skup i postojan, nakon pola večeri više mu usnama nema ni traga, što narušava tvoj celokupni look. A kako ti se to ne bi više događalo, kad planiraš da provedeš celo veče napolju, usne prvo namaži olovkom pa tek preko nje nanesi ruž, ali pazi da budu u istoj nijansi.

Dvostruka hidratacija

Dehidrirana koža je najveći neprijatelj makeupa, a koža kojoj nedostaje vlage upiće je iz pudera što će narušiti porculanski izgled tvog tena. Zato, ako planiraš da ludujueš do ranog jutra, pre šminkanja lice dvaput namaži hidratantnom kremom, kako bi mu osigurala što više vlage.

Ugrej uvijač za trepavice

Uvene trepavice otvoriće oči i učiniti ih vizualno većima te odmornijima. A najbolji i najdugotrajniji učinak imaćeš ako uvijač pre korištenja ugreješ. Naravno, s obzirom na to da se radi o vrlo osetljivom području, pripazi da uvijač ne pregreješ kako ne bi povredila oči. Nakon toga, na trepavice nanes maskaru, koja će ih dodatno učvrstiti na mestu i spremai si za party.

Umij se

Beauty pravilo koje se uvek isplati ponoviti, pogotovo u ovo doba godine, kada su žukre i izlasci učestaliji nego inače, glasi da pre spavanja obavezno treba skinuti s lica svu šminku. Lenjost tu ne bi smela da bude izgovor, baš kao ni umor, jer posledice neskinute šminke biće itekako vidljive na tvom jastuku, ali i na licu.

Izvor: index.hr

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.