Mala škola makeupa: Pravila za korištenje snažnih i jarkih boja

Crveni ruž uvek je u modi, a neonske nijanse senki za oči odlične su za praznične dane, ali znaš li kako pravilno koristiti “snažne” kozmetičke proizvode?

Snažne boje na licu izgledaju sjajno, ali s njima je potrebno uskladiti i boje ostalih proizvoda kako na tvom licu umesto cool makeup looka ne bi nastao cirkus pa ti donosimo nekoliko saveta kojih bi se uvek trebala pridržavati.

Uz ruž boje fuksije koristi narandžasto rumenilo

Mnoge devojke uz jak ružičasti ruž koriste ružičasta rumenila, ali zbog toga lice izgleda detinjasto, a šminka kao kod lutke, veštački. Uz ruž boje fuksije koristi boju breskve ili žarko narandžasto rumenilo, a ako imaš tamniji ten, možeš posegnuti i za smedžkastim nijansama sa svetlucavim česticama.

Uz crveni ruž važan je samo dobar ten

Koristiš li crveni ruž važno je dobro ujednačiti lice puderom kako se ne bi nazirale bubuljice ili mrlje od kapilara, ali s rumenilom ne trebaš da preteruješ. Uz crveni ruž, obraze je dovoljno samo malo “oprašiti” bronzerom kako bi se naglasile konture lica.

Senke jarkih boja obožavaju crni tuš

Senka u neobičnim bojama poput žarko žute, ružičaste, narandžaste ili tirkizne super izgledaju u časopisima, ali u stvarnom životu važno ih je upotpuniti crnom olovkom ili tušem kako se oči ne bi vizualno “izgubile” na licu.

Zaboravi na kombinacije “ista senka-ista maskara”

Koristiš li zelenu senku, nemoj da koristiš zelenu maskaru. Želiš li izbeći crnu maskaru uz zelenu senku koristi braon maskaru, uz plavu senku ljubičastu, uz smeđu bordo, a uz sivkaste ili svetloružičaste nijanse plavu.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.