Mali letnji beauty podsetnik

Letnje krpice izlažu pogledima najveći deo našeg tela i zato se nesavršenosti lako uočavaju pa moramo više truda i vremena uložiti u zdrav i negovan izgled

Dobro je poznato da sunce, morska voda, kao i voda iz bazena puna hlora dodatno oštećuju kožu, kosu i nokte, pa je važno brigu o zdravlju, a samim time i o lepom izgledu započeti ovog trenutka.

Dobro je poznate da izlaganje suncu vodi do preranog starenja, a prve znakove videćeš već za desetak godina. Zato na vreme reaguj, izbegavaj jako podnevno sunce i zaštiti svoju kožu jer tako štitiš i celokupno zdravlje.

Ulje od susama prepuno je antioksidansa, što znači da je veliki prijatelj naše kože budući da joj pomaže u borbi s prvim znakovima starenja.

Susamovo ulje nije skupo, a možeš ga pronaći u običnim supermarketima. Ali ni slučajno nemoj da ga upotrebljavaš umesto ulja za sunčanje, jer ne pruža nikakvu zaštitu od štetnih sunčevih zraka. Ono je idealno za negu kože posli sunčanja, a možeš ga koristiti tokom cele godine.

Krema za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom, pogotovo na početku letovanja, jednostavno je neophodna. Također je važno koristiti dnevnu kremu za lice koja ima u sebi faktor zaštite od sunca jer smo, nažalost, štetnim sunčevim zracima izloženi svakodnevno, a njihov intenzitet posebno je jak tokom letnjih dana. Nanošenjem krema kožu hranimo i vlažimo spolja, a da bismo je nahranili iznutra, potrebno je jesti puno voća i povrća i svakodnevno piti veće količine vode.

Da se duže zadrži preplanuo izgled, važno je negovati kožu tokom cele godine, a ta stalna nega uključuje redovan piling te nanošenje losiona ili krema za telo. Ako je tvoja koža nahranjena i hidratizirana, boja koju dobiješ bila ona prirodna ili veštačka duže će se zadržati i izgledati zdravije. Ali ako započneš leto opekotinama ili neravnomernom bojom tena, ostatak vremena pokušavaćeš da popraviš situaciju. Zato se pridržavaj pravila ‘bolje sprečiti, nego lečiti’.

Nemoj da nasedaš na marketinške trikove, nisu ti potrebni skupi losioni za negu tela posle sunčanja, bolje nabavi sto posto prirodni aloe vera gel. Aloe vera je najbolje prirodno sredstvo za smirivanje kože, a posebno pomaže kod opekotina od sunca. Smiruje kožu, a ako se drži u frižideru, prijatno će je rashladiti.

Osim što pazi na hidrataciju i redovno nanosi kremu s visokim zaštitnim faktorom, Kim Kardashian kaže da leti ne može i bez debelog sloja balzama za usne s UV faktorom.

-Ne biste verovali, ali i koža na ustima može izgoreti od jakog sunca. Zato uvek u torbici imam lip balm s visokim zaštitnim faktorom – kaže Kim.

Leti kosa zbog uticaja sunca, slane ili vode pune hlora posebno pati. Da bi tvoja kosa bila sjajna i mekana, nosi sa sobom u torbi regenerator kad ideš na kupanje i upotrebi ga nakon kupanja. Na taj ćeš način koliko-toliko zaštiti kosu od slane vode i sunca, ali i sprečiti pojavljivanje suvih i ispucanih vrhova.

Uspešna pevačica Ariana Grande, ima vrlo jednostavan letnji beauty recept – pije velike količine vode.

-Voda je super napitak tokom leta. Ako želite da vam kosa i koža budu dovoljno hidratizovani, morate stalno da pijete vodu. Kako farbam kosu, sklona je preteranom isušivanju, zato nigde leti ne idem bez flašice sa vodom – kaže Ari.

Izvor: tportal.hr
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.