Maska za masnije lice

Kao što znamo, postoje različiti tipovi kože, a najčešći, naročito u pubertetu, jeste masna koža. Ovaj tip kože ima i svoje prednosti i mane. Iako je ona elastičnija i kasnije u životu imaćeš manje bora, u ovom periodu mučiš se s aknama, miteserima i bubiljicama, kao i s odsjajem na licu, naročito ukoliko koristiš puder ili BB kremu.

Na tvoju sreću, postoji mnogo prirodnih i pristupačnih proizvoda koje možeš i sama napraviti te tako pomoći svojoj koži da vrati prirodnu PH vrednost, da se manje masti, a samim tim, da imaš i manje problema sa bubuljicama.

Maska za lice od jabukovog sirćeta

Jabukovo sirće je prirodno antibakterijsko i antiseptičko sredstvo, koje umanjuje lučenje žlezda, zapušavanje pora i smanjenje bubuljica.

Jabukovo sirće možeđ koristiti i kao tonik. Umoči vatu u sirće i nanesi na lice, te ostavi da se osuši, a zatim isperi mlakom vodom.

Takođe, možeš pomešati jabukovo sirće i sobu bikarbonu, u razmeri tako da dobiješ kompaktnu masu, nalik na pastu. Masku nanesi na lice i ostavi da deluje 20 minuta. Zatim isperi lice mlakom vodom i nanesi hidratantnu kremu.

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.