Maskare u boji su ponovo beauty hit!

Nismo se bavili istraživanje, ali čini nam se da otkad su se pojavile na tržištu make-up proizvoda, maskare u boji su uvek aktuelne, ali ove godine su baš u trendu ako je suditi po fotografijama na društvenim mrežama.

Da će maskare u boji biti trend ovog proleća i još veći beauty hit ovoga leta, mogli smo videti već prema najavama velikih make-up brendova koji su u svoje kolekcije uvrstili maskare u raznim bojama.

Da li ste primetile da se trend jarkih boja ove sezone proširio na gotovo sve make-up proizvode.  Tako su nam dostupni jarki sjajevi za usta, senke i rumenila, a ovaj veseli trend nije zaobišao ni maskare.

Maskare u boji nam ove sezone najčešće stižu u jarko žutoj, tirkiznoj, jarko ružičastoj, zelenoj i ljubičastoj boji, ali nezaobilazne su i maskare u srebrenoj i zlatnoj boji.

Prethodnih godina, kada su maskare u boji bile u trendu, šminkeri su savetovali da se boje maskare kombinuju prema boji očiju, pa se tako na primer devojkama sa smeđim očima savetovalo da koriste ljubičastu maskaru.
A ako se prisetimo tih dana postaje nam jasno da je tada maskara u boji bila jedina jarka boja na licu i samim time bila je dovoljna, dok danas ta pravila više ne važe.

Kako ih kombinovati?

Maskare u boji nose se u željenoj boji nezavisno od boje očiju, a osim toga, jarka boja maskare definitivno ne mora i ne treba biti jedina jarka boja na tvom licu.

Tako se danas maskare u boji kombinuju tako što se na trepavicama na gornjem kapku nosi maskara u jednoj boji, dok se na trepavicama na donjem kapku nosi maskara u drugoj boji.

Osim toga, tvoju jarku maskaru u boji možeš dodatno istaknuti tako što ćeš na kapku povući deblju liniju ajlajnera. Tako će se boja vaše maskare još više uočiti.

Ako nisi ljubiteljica ajlajnera ili zapravo ne umeš da povučeš savršenu ravnu liniju s kojom se veliki broj žena često muči, bolje pokušaj s olovkom za oči. Ona takođe može da bude u nekoj jarkoj boji pa tako možeš dobit lep kontrast na očima. Na primer, ako nosiš pink maskaru, na kapku možeš da povučeš crtu tirkiznom olovkom.

Ovaj trend biće hit leta, kada će ti biti dovoljno da dodaš detalj poput jarke maskare kako bi upotpunila preplanuli look.

Ako želiš isprobati ovaj trend, ali nisi sigurni da li je maskara u boji previše za tvoj look ili ne, uvek možeš na gornjim kapcima ostaviti crnu maskaru a na trepavice na donjem kapku staviti maskaru u boji.

I sada vam samo ostaje da nabavite maskare, ajlajnere i olovke i poigrate se. A to možeš da učiniš sa drugaricama već ovog vikenda na pidžama partyju.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.