Mojito pomaže u borbi sa aknama!

S aknama najviše problema imaju tinejdžeri, one mogu uzrokovati depresiju kod mladih osoba, a neretko ostavljaju i duboke ožiljke. Dok se telo bori s hormonskim promenama, potrebna mu je uravnotežena ishrana bogata mineralima i vitaminima, a jedno od “oružja” protiv akni je i mojito.

Mojito popravlja raspoloženje jer sadrži limun i nanu, osvežava i hidrira telo. Važno je napomenuti da treba piti bezalkoholni mojito jer je alkohol štetan za organizam, a može čak i pogoršati problem s aknama.

Mojito napravkjen od malina, borovnica ili kupina je najbolje piće za prevenciju akni i zaustavljanje upale kože. Ovo piće ima antiupalne fitonutriente i antioksidante bogate enzimima koji leče zdravstvene poremećaje odgovorne za nastanak akni.

Mojito od jagode je lako napraviti, bogat je izvor antioksidanata, a sadrži i vitamin C koji sprečava upalu kože. Antioksidanti mogu sprečiti začepljenje pora i time znatno smanjiti rizik od akni.

Nar sadrži najviše antioksidanata u odnosu na ostalo voće. Antocijanin je veoma jak antioksidant prisutan u naru, odgovoran je za snažan okus te deluje protiv začepljenja pora. Mojito od nara će biti veoma koristan u borbi protiv akni.

Mojito možeš napraviti i od spanaća, lepo ćeš se osvežiti, a ovo zeleno povrće je bogato hlorofilom i vitaminom A. Kako bi kamuflirala ukus sirovog spanaća, u mojito dodaj đumbira.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.