Muče vas urasle dlačice? Evo rešenja!

Jedan od problema, koji s vremena na vreme, nažalost, zadesi svaku devojku, jeste urastanje dlačica. Kako do toga dolazi i kako rešiti ovaj problem?

Postoji više faktora koji uzrokuju ovu neprijatnost, a to se uglavnom dešava zbog uklanjanja dlaka na brzinu, jer, ruku na srce, nemamo baš uvek vremena da to obavimo polako i na miru. Ova pojava se češće događa kod žena koje se depiliraju epilatorima ili voskom, ali nije isključeno da će do ovoga doći i ukoliko dlačice uklanjate brijačem.

Kako da sprečite pojavu uraslih dlačica?

Tajna je u pažljivom depiliranju i, što je još bitnije, u brižljivoj pripremi tela. Pre svake depilacije obavezno odradite dobar piling na mestu sa kog nameravate da uklonite dlačice. Kožu, pored toga, svakodnevno negujte hidratantnom kremom kako ne bi bila suva i gruba. Češće menjajte brijače. Ne nose oni bez potrebe na sebi oznaku za jednokratnu upotrebu. Ako se pak depilirate voskom ili aparatom, kožu, nakon depilacije, namažite losionom koji deluje umirujuće na kožu.

A šta ako, ipak, dođe do urastanja dlačice?

Najbolje je da to prepustite stručnom licu, tj. da se obratite kozmetičarki. Ukoliko, ipak, odlučite da to odradite same kod kuće koristite dezinfikovanu pincetu, koja mora biti oštra. Pre ovog zahvata kožu očistite alkoholom ili nekim drugim antibakterijskim sredstvom. I, zapamtite, ništa ne radite na silu jer bi mogao nastati ožiljak.

Izvor: Index.hr

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.