Muči te PMS? Evo kako da ga se zauvek rešiš!

Svaka devojka i  žena, jednom mesečno, muku muči s PMS -om. Medicina nema odgovor, a kad budete saznali šta je rešenje, nećete moći da poverujete.

Da li vas muči PMS?

Sve žene uglavnom tokom tih dana budu razdražljive ili umorne bez ikakvog razloga, imaju pojačanu želju za hranom ili uopšte nemaju apetit, a najčešće im se ova stanja smenjuju tokom dana. Često se tu provuče i glavobolja koja ume da vam ne da mira po čitav dan, promene raspoloženja i druge smetnje.

Pitanje je, da li se ovo može nekako sprečiti?

Dr Lara Briden, već 20 godina se bavi ovim i sličnim problemima i otkrila je jednostavno rešenje koje će vam omogućiti da više nikad ne patite od PMS-a.

“Pacijentkinja mi se žalila na umor, razdražljivost i glavobolju. Krvni nalazi su pokazali normalan nivo hormona, što je tipično za PMS. Neko bi joj možda prepisao tablete, ali sam znala da postoji bolji način“, kaže dr Briden.

Rekla je pacijentkinji da prestane da jede kolače i prženu hranu i da uzima magnezijum i vitamin B6 kao dodatak ishrani.

“Već za mesec dana uočila sam promenu, a zadnja menstruacija došla mi je sasvim nenadano”, rekla je pacijentkinja Džuli. Dr Briden ističe kako je PMS jako kontroverzan u klasičnoj medicini, jer testovi ne pokazuju nikakve promene.

Nova istraživanja povezuju PMS s upalnim procesima.

“Nije problem u padu ili rastu nivoa hormona. To je normalno tokom ciklusa. Problem je u tome kako telo reaguje na te oscilacije. Upalni procesi mogu promeniti rad receptora za hormone što vodi do simptoma PMS-a”, objašnjava dr Briden.

Njena ishrana protiv PMS-a zasniva se upravo na izbegavanju namirnica koji podstiču upale, poput pržene hrane, slatkih kolača i veštačkih sokova. I druga hrana poput mlečnih proizvoda ili žitarica može izazivati upale, no to zavisi od čoveka do čoveka pa dr Briden savetuje voditi dnevnik ishrane. Savetuje i da svoj jelovnik obogatite hranom koja deluje protiv upala poput voća i povrća i crnom čokoladom.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.