Najlepši parfemi za jesenju sezonu

Dobro je poznato da se sa dolaskom novih sezona menjaju kako modni, tako i beauty trendovi. Kada su u pitanju parfemi, proleće i leto obeležavaju osvežavajuće i lagane mirisne bazirane na cveću i voću, dok su jesen i zima rezervisani za dublje, jače note poput začinskih, drvenastih i orijentalnih.

Ove jesenje sezone je u trendu mešanje parfema. Možda vam na prvi pogled ovo izgleda preterano i neukusno, ali mešanjem određenih mirisnih nota možete kreirati jedinstveni miris koji niko nema. Preporučuje se mešanje laganih (letnjih) sa jakim (jesenjim/zimskim) parfemima kako bi se kreirala savršena mirisna harmonija.

U nastavku vam predstavljamo nekoliko najlepših parfema za početak hladne sezone…

Burberry – “London”

Klasični cvetni miris koji u srcu sadrži miris jasmina. Otvara se notama ruže i orlovih noktiju ujedinjenim mirison mandarine. Bazu čine drvenaste note mošusa, sandalovine i pačulija koji u kombinaciji sa cvetnim notama jasmina, tiare i božura čine savršeni parfem za jesen.

Gucci – “Bloom”

Najnoviji parfem modne kućei ujedno prvenac Alesandra Mikelija, Gucci “Bloom” spada u mirisne note idealne za jesenju sezonu. Čine ga mirisne note belog cveća – sambak jasmina i tuberoze, pomešane sa drvenastim kineskim orlovim noktima i notama rangunske puzavice.

Elie Saab – “Girl of Now”

“Girl of Now” je novi orijentalni miris libanskog dizajnera. U gornjim notama se nalaze mandarinska pomorandža, kruška i pistaći, srce čine cvet pomorandže, magnolija i badem, dok se u bazi nalaze pačuli, kašmeran, tonka zrno i bademovo mleko.

Bvlgari – “BLV Notte Pour Femme”

Ovaj stariji parfem je kao i Burberry “London” morao da se nađe na našoj listi. “BLV Notte” se otvara notama sveže galange, mandarine i bergamora koje polako ulazi u srce od votke, akacie, puderastog irisa i cveta duvana. U bazi se otkrivaju crna čokolada, đumbir i amber. Ovo je jedan od onih parfema koji ne možete zaboraviti!

Emporio Armani – “Because It’s You”

“Because It’s You” je novi parfem modne kuće Armani i nastavak Emporio Armani linije koja predstavlja “otelotvorenje autentične moderne ljubavi”. Srce ovog prelepo voćno-cvetnog parfema čine malina i cvet nerolije, srce je od aboluta ruže, dok se u bazi nalaze jače note vanile i mošusa.

Foto: Guliver Thinkstock

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.