Namirnice iz kuhinje vraćaju sjaj tvojoj kosi

Na znamo da li postoji neka devojka ili ćena koja je želi da joj kosa bude sjajna i lepa.I često da bi ostavarile ovaj svoj san troše silno bogatstvo na skupe preprate za negu kose.

A mi ćemo vam reći da je dovoljno da uđete u svoju kuhinju i vaša kosa će brzo povrtati starii sjaj uz pomoć namirnica koje svako od nas ima u svom domu.

Otkrij o kojim je namirnicama reč i učini već danas nešto dobro za svoju kosu!

JAJA
U zavisnosti od dužine kose, razbij dvado četiri jaja i pomešaj ih s malo maslinovog ulja. Kosu zatim operi mlakom vodom, ocedi i nanesi smesu. Ostavi da deluje pet minuta pa je isperi, prvo mlakom, a zatim hladnom vodom. Već nakon prvog tretmana primetićeš prve znakove sjajne i glatke kose.

JOGURT
Osim što će kosi vratiti izgubljeni sjaj, jogurt će je i osnažiti te sprečiti pucanje vrhova. Postupak je jednostavan: kosu prvo rasčešljaj, pa na nju nanesi obični jogurt (po mogućnosti čvrsti), veži kosu u punđu i sačekajte 20 do 30 minuta. Zatim operi kosu šamponom i nanesi regeneratorom.

KOKOSOVO ULJE
Kokosovo ulje se odavno iz kuhinje preselilo kupatilo, a ima moć da potpuno transformiše tvoju kosu. Kako? Prvo operi kosu toplom vodom i odmah nakon ceđenja nanesi na nju malo kokosovog ulja, od sredine glave do vrhova (izbegni koren kose). Ostavi da deluje pola sata, zatim kosu opera šamponom i stavi balzam kao što uvek činiš. Učinak bi trebao biti vidljiv već nakon prvog tretmana.

Ali zapamti da bi kosa bila lepa i zdrava, potrebno ju je nahraniti i iznutra. Na tvom jelovniku svakog bi se dana trebalo naći voće i povrće, a barem dva puta nedeljno meso i riba. Proteini iz hrane također pomažu da kosia vratiti izgubljeni sjaj te ju zaglađuju i čine jačom.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.