Napravi sama kremu protiv celulita

Čini nam se da ćemo ove godine mnogo brže uskočiti u kupaće kostime, te je zato kucno poslednji čas da se dovedeš u top formu!

Problem koji muči većinu žena je celulit, a mi ćemo ti otkriti jedan jednostavan i jeftini način na koji možeš smanjiti njegovu vidljivost sama kod kuće, naravno, uz vežbanje, dovoljno vode i pravilnu ishranu. Sve što ti treba su dva sastojka iz kuhinje koje verovatno svi imaju u kući i 15 minuta slobodnog vremena.

Naime, jedan od najdelotvornijih sastojaka koji se nalazi i u većini anticelulitnih krema jest kofein što čini kafu odličnim saveznikom u borbi protiv celulita. U nastavku otkrijte što ti je još potrebno kako bi napravila domaću anticelulitnu kremu.

Sastojci koji su potrebni su šačica mlevene kafe i kašičica maslinovog ili baby ulja. Ove sastjke svati u činiju I mešaj dok smesa ne postane jedinstvena.

Kako se koristi krema?
Smesu nanesi na kritična područja i dobro je utrljaj te ostavi da deluje barem 15 minuta, a zatim je isperi. Krema će biti još eikasnija ako područja na koja si je nanela omotate prozirnom folijom.

Savet plus
Za još brže rešavanje celulita dnevno popij barem dve litre vode i smanjite unos soli i industrijske hrane – grickalice, slakiši, gazirana pića…

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.