Neobične stvari koje možeš da uradiš sa lakom za nokte

Lak za nokte jedan je od najprodavanijih kozmetičkih proizvoda, ali mnoge djevojke ne znaju da je puno korisniji nego što se na prvi pogled čini.

Osim što ulepšava tvoje nokte i daje im sjaj, može da ti olakša svakodnevnicu, ali i izrazi tvoju kreativnost.

Osveži staru obuću

Imaš cipele koje su ti dosadile i samo ti smetaju. Probaj da ih ukrasiš nekim starim lakom, a izbor je samo na tebi, da li ćeš njime praviti tufne, cvetiće, srca kili pruge. U trenu ćeš dobiti nove, otkačene cipele spremne za duge šetnje!

Označi ključeve

Kako ti se više nikad ne bi dogodilo da beskonačno dugo stojiš pred ulaznim vratima dok pokušavaš dešifrovati koji je ključ pravi, jednostavno ih označi! Jedan ključ neka bude crveni, drugi žuti, a treći možda zeleni.Ostavi ih neko vreme da se osuše i spremna si za pokret! Kada ti dosade te boje, uz pomoć acetona lako ćeš ih skinuti s ključeva i zameniti nekim drugim bojama.

Zaštiti nakit

Verovatno si se do sada susrela s neugodnim zelenim tragom koji na tvojoj koži ostavlja bižuterija. Jednostavno svoju ogrlicu ili narukvicu premaži tankim slojem bezbojnog laka za nokte i problem će biti rešen. Takođe, ako imaš minđuše koje ti se mnogo sviđaju, ali čim ih staviš rupice na ušima počnu da te svrbe, samo premaži onu iglu koja ide kroz resu bezbojnim lakom i sačekaj da se osuši.

Spasi hulahopke

S ovim si se problemom sigurno do sada susrela. Na odličnom si partyju, ali su ti raspoloženje pokvarile hulahopke koje su baš tad odlučile da puknu i samo čekaš trenutak kada će se šteta proširiti duž cele noge. Ovaj je problem ustvari vrlo lako rešiti. Dok je još rupica malena, stavi na nju kap bezbojnog laka za nokte i tako osiguraj da se ne proširi dalje. Ako je nit krenula da se para, stavi lak na oba kraja tog pocepanog dela i nastavi da uživaš.

Izvor: cool.24sata.hr
Foto: Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.