Nisi se naspavala? Ovo su saveznici u borbi protiv podočnjaka!

Zbog ubrzanog tempa života retko ko uspeva da spava onoliko koliko bi hteo, ili makar onoliko koliko je dovoljno za “beauty sleep”. Škola, stres, izlasci, brza hrana; sve su to uzročnici lošeg tena, pa tako i tamnih podočnjaka koji nas dočekaju u ogledalu svakog jutra. Osim spavanja koje ublažava naduvane kesice ispod očiju, donosimo vam pet glavnih saveznika u borbi protiv ovog neprijatelja lepote.

Sveži krastavac
Ploške svežeg krastavca su najjednostavnija i najjeftinija metoda uklanjanja podočnjaka. Ovo povrće sadrži više od 95 posto vode, pa se zahvaljujući hladnoći i hidrataciji krastavca krvni sudovi oko očiju sužavaju te tako ublažavaju natečenost. Jedina mana ove metode su kratkotrajni rezultati.

Zdrava hrana
Koža je organ koji kao i svi ostali reaguje na lošu ishranu. Ako jedeš nezdravu i tešku hranu to će se videti i na tvom licu, zata je potrebno u organizam unositi što više vode, a popodnevnu kafu zamijeni zelenim čajem koji je bogat antioksidansima i smanjuje oticanje. Losos, avokado, jaja su namirnice koje povećavaju elastičnost kože.

Korektor
Pravilnim nanošenjem korektora na podočnjake možeš ih učiniti manje vidljivima te zaštiti to područje oko očiju od štetnih sunčevih zraka jer sam korektor u sebi sadrži zaštitu od UV zraka.

Opuštanje uz masku
Odmor je najvažniji saveznik u borbi protiv podočnjaka, pa je maska za oči važna ne samo zbog smanjivanja napetih krvnih sudova ispod očiju već i zbog toga što će te naterati da 15 minuta odmoriš oči.

Kapi za nos
Osim neispavanosti uzrok podočnjacima mogu biti i začepljen nos, problem sa sinusima ili razne alergije. Ako imaš neki od tih problema obavezno ih reši uz pomoć doktora jer alergije i začepljeni nos mogu stvoriti tamne kolutove i vrećice ispod očiju.

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.