Novi make up trend iz bakine kuhinje

Beauty blogerke su iznedrile jedan sasvim novi mejkap trend, a zove se “baking” ili u prevodu “pečenje”.  Za ovu tehniku vam ne treba posuđe iz kuhinje, tako da ne morate oko toga se brinete. Interesantan naziv asocira na brašno iz bakine kuhinje jer najnovija tehnika neverovatno podseća na to! 

Tehnika „baking“ ima svrhu da sve nepravilnosti na licu prekrije i iskonturiše ga na najbolji način. Slavna starleta Kim Kardašijan je isprobala ovu tehniku i preporučuje je svima, a njen glavni šminker dokazuje besprekoran efekat ove tehnike. Kako biste postigli najbolji efekat “baking” makeup-a, potrebno je da nakon nanošenja temeljnie podloge pudera i korektora koristite vlažni sjajni suđer kako biste naneli gusti sloj belog praha na delove koje želite na istaknete u svetlijoj nijansi. Najadekvatnija područja za to su ispod očiju kako biste prekrili podočnjake. Još jedno mesto je pogodno za nanošenje bele podloge, a to je područje oko usana u donjem predelu lica, tačnije na krajevima obraza, na vrhu vilice i ispod sredine nosa. Ostavite tako da prah odstoji 5 do 10 minuta, nakon toga razmažite tanjom četkom.

Konturisanje tehnikom „pečenja“ daje savršen efekat čistog lica i odličnu osnovu za senčenje. Sve poznate zvezde Holivuda se oslanjaju na ovu tehniku koju preporučuju i njihovi šminkeri. Jedini alati koji su vam potrebni za to su korektor, svetli puder u prahu i strpljenje. Postojanost je zagarantovana i možete biti sigurni u prekrivenost vašeg lica tokom celog dana i večeri. 

Foto: Instagram

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.