O maloj tajni velike mature i drugim sitnicama

Za druge je to sasvim običan dan, ali danas tebi srce tuče malo jače.

Malo?

Zapravo, hoće da iskoči iz grudi – da zagrli svet, da osvoji neosvojivo, da zakorači korak dalje, da se popne pedalj više. Srce tvoje i svih tvojih vršnjaka – onih malenih sa kojima si se igrala u vrtiću i posle delila sve lepote i strahote skrivene u kalupu školskih klupa. Koje si zavolela beskrajno, u koje si se klela , od kojih si doživela prva razočaranja i prve nade, šaku ljubavi i prstohvat mržnje.

Ali došao je i taj dan! Tako važan dan za tebe i tvoje vršnjake. Sasvim običan (verovatno topao i sunčan dan) za većinu drugih.

  • Malo je uvek više – kaže fensi tetka
  • Ja sam u moje vreme imala haljinu od cica. E, još je pamte!– hvali se baka
  • Hajde da završimo i to pa da vidimo šta ćeš dalje – obazriv je tata Milutin
  • U Golden Beauty Shopu prave najlepše frizure i šminkaju odlično i to po savršenim cenama, a pravi su profesionalci – znalački savetuje komšinica – ma tamo je tako lepo, sve blista, a imaju jedan centar estetike i kozmetike ovde u Beogradu, moja kuma ide kod njih u Pančevu, a kažu da imaju centar estetike i kozmetike i u Zrenjaninu, ma super su kad ti komšinica Joka kaže – nećeš pogrešiti!
  • Sada ste zreli ljudi, razmislite dobro kojim putem ćete krenuti – značajnim glasom se nadovezuje razredna sa uvek strogim izrazom lica i savršeno vezanom punđom.

Tebi srce još uvek kuca kao ludo! I srećna si! Tužna! Zbunjena! Uplašena pomalo. I to je u redu.

To je jedan sasvim običan dan za većinu drugih, ali ti ćeš ga pamtiti po besmislu jačine osećanja koja su vredela samo tog trena i bila predivna – i lepa i ružna. Već sutra krenuće neka nova stvarnost – u kojoj nema čarolije trenutka mature. Nema nametnute veličine i glamura, ali u kojoj ćeš mudro tražiti veličinu u svakom malenom danu u kom ćeš graditi svoju karijeru, dograđivati sebe, skupljati uspomene na studentske dane ili prve prave, opasno važne ili one manje važne ljubavi.

Bez balskih haljina, svile i cica, bez one savršene šminke iz Golden Beauty Shopa koju ti je preporučila komšinica Joka i one melodramatike u glasu sa kojom je govorila razredna na poslednjem času – zakoračićeš u taj magačan, dugo čekani i tako suvoparan svet odraslih ljudi – ali, obećaj mi sada, još dok ti srce tako jako kuca u grudima da ćeš u to sutra poneti deo čarolije mladosti, lepote igre, magije ushićenja trenutka i maturskog stila – svedenijeg (naravno) – da njima stvaraš nadolazeće dane godine, da začiniš kada je teško.

Ustvari – ne, nemoj meni obećavati ništa, ali baš ništa… obećaj sebi da ćeš u tim teškim, lepim, predugim danima nakon mature ispoštovati samo jedno pravilo stila, ne nužno ono tetkino fensi „Manje je uvek više“, obećaj sebi da ćeš uvek biti unikat nikada duplikat!

I sa tim živi! I kada kupuješ haljine i kada polažeš ispite i kada pišeš prve romane ili slikaš predivne slike, kada sa komšinicom svratiš do Golden Beauty Shopa i tražiš novu frizuru i odeš posle na kafu, kada biraš novine i prijatelje, kada šetaš ponosna Bulevarom, kada se zaljubiš i ako (ponekad) osteneš sama – ostani uvek svoja, jedinstvena i unikatna.

Posetite Golden Beauty Shop centre estetike i kozmetike i iskoristite sjajne popuste za maturante u maju i junu!

Golden Beauty Shop / Aviv Park Zvezdara / Živka Davidovića 86

Golden Beauty Shop / Aviv Park Pančevo / Miloša Obrenovića 12

Golden Beauty Shop / Aviv Park Zrenjanin / Bagljaš Zapad 5

Golden Beauty Shop / TC Big Fashion / Višnjička 84

www.gbs.rs

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.