Oprezno s japankama!

Svi smo jedva dočekali tople dane da uskočimo u nezaobilazne japanke! One su sjajan izbor za plažu, bazen, kao i šetnju gradom, ali u njima ne bi trebalo da hodamo ceo dan jer nisu baš najzdravija obuća. Evo i zašto…

Iskrivljena stopala
Đon je kod japanki mekan i ne pruža nikakvu potporu stopalu. Iako su možda udobne, stopalo se krivi prema unutra i može doći do bolova na petama i prstima.

Upaljene tetive
ok hodaš u japankama, mišići i tetive previše rade zato jer stopalo pridržava samo “traka” u obliku slova V. Zato se, dok hodaš, grčevito prstima držiš za taj deo i dodatno opterećuješ mišiće i tetive stopala.

Bolovi, bolovi
Japanke mogu uzrokovati i bolove u kukovima i donjem delu leđa jer za vreme koračanja u japankama praviš kraće korake i hodaš neprirodno.

Nezaštićeni prstići
Stopala su u japankama potpuno nezaštićena od kamenčića, blata i raznih oštrih predmeta tako da može doći i do povreda…

Iščašeni zglob
Japanke ne pružaju nikakvu potporu zglobovima pa zbog toga leti često dolazi do iščašenja – a stopala u longeti i nisu neki modni detalj!

Foto: Guliver Thinkstock

1 Comment

  1. Vratite stari HEJ jer ovaj plavi/roze skin mi prekriva ceo tekst. Probala sam da to uklonim na × koji je dat na plavo/roze skinu ali nece nesto nije uredu sa skinom.
    Takodje veoma dobre teme pisete<33333333333333

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.