Otkrivamo male tajna super osmeha

Izbeljivanje zuba kod stomatologa uz pomoć profesionalnih preparata najsigurniji je način da dođeš do najboljeg osmeha na svetu. Ali za to uvek imaš vremena. Evo šta možeš sama da učiniš za svoj seksi osmeh:

Peri zube što češće

To je najjednostavniji i najdelotvorniji način da ti zubići budu zdravi i beli! Budi lukava pa zgrabi četkicu čim popiješ nešto što bi moglo da ostavi tamne mrlje na zubima. Tamna gazirana pića, kafa, čaj i voćni sokovi glavni su neprijatelji tvom bisernom osmehu!

Jedi voće i povrće

Žvakanje jabuka, krušaka ili sveže šargarepe podstiče stvaranje pljuvačke u ustima, a što je više ima, to se lakše i bolje ispira površina zuba pa se mrlje teže zadržavaju! Koristiće ti i tamnozeleno povrće kao što je brokoli ili spanać – oni stvaraju neku vrstu barijere na zubima koja sprečava zadržavanje mrljica.

Odaberi mlako

Ne, ne mislimo na mlake frajere, mlakonje, nego na ono što piješ! Svakako izbegavaj veoma hladna ili veoma vruća pića. Temperaturna razlika između tvoje usne duplje i onoga što u nju unosiš podstiče širenje i ponovno skupljanje površine zuba, a tada nastaju mrlje kao od šale!

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.