Ovim navikama garantovano štetiš svojim noktima

Sigruni smo da je svaka od vas barem jednom uradila nešto sa ovog spiska, zato smo rešili da ih sakupimo na jedno mesto kako više ne bi činile iste greške.

Čupaš zanoktice

Ukoliko sve češće čupaš zanoktice, sigurno ti se desilo i da napraviš male rane. One vrlo lako mogu da se inficiraju i samo prodube problem koji imaš. Umesto toga, na dnevnoj bazi nanosi kremu za zanoktice i redovno sređuj nokte.

Sama skidaš gel lak

Iako svi volimo sjajne i nalakirane nokte, neretko smo nestrpljivi kada treba da dočekamo da ga skinemo i stavimo novi. U tim situacijama ga skidamo sami, bez asistencije stručnog lica u kozmetičkom salonu, što svakako nije dobro. Naime, na taj način sa prirodnih noktiju skidamo čitav jedan njihov sloj, što ih čini lomljivijim i slabijim.

Zaboravljaš kremu za ruke

Gotovo da se podrazumeva da hidriramo zanoktice nanošenjem kreme, ali često u tom procesu zaboravljamo da namažemo i same nokte. Ukoliko nokti nisu hidrirani, to takođe može dovesti do ozbiljnih problema. Stoga, sledećeg puta kad na ruke budeš nanosila kremu, ne zaboravi i na svoje nokte!

Stavljaš veštačke nokte

Iako trend veštačkih noktiju i dalje ne jenjava, stručnjaci su saglasni u tvrdnji da ova navika nipošto nije zdrava. Naime, hemija koju oni sadrža škodi našim noktima i čini ih tankim i suvim, nanoseći im trajnu štetu.

Ne stavljaš bazu

Ukoliko si često u žurbi, vrlo je moguće da pre nanošenja laka zaboravljaš da na njih namažeš providnu bazu. Ona treba da je sastavni deo procesa lakiranja tvojih noktiju, jer sprečava pojavu mrlja od laka na noktima i predstavlja svojevrstan “štit” od štetnih supstanci koje sadrže obojeni lakovi.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.