Ovo su razlozi zbog kojih ti pucaju nokti

Nokti ti pucaju a ne znaš u čemu je problem? Ne brini, za sve postoji rešenje. Ipak, moramo te podsetiti da za loš kvalitet noktiju nije kriva samo majka priroda, već i ti!

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih tvoji nokti ne izgledaju lepo.

Previše paziš na njih

Ukoliko često uklanjaš kožicu oko noktiju, turpijaš njihovu površinu ili ih izlažeš drugim “tretmanima”, nokti brzo postaju osetljivi i lomljivi. Umesto toga, preporučujemo ti da posegneš za hidratantnom kremom i da ujedno namažeš i time osvežiš i ruke i nokatnu ploču.

Stalno ih lakiraš

Nije bitno da li je reč o običnim lakovima koji će već trećeg dana nestati usled prevelikog kvašenja ruku, ili ipak o onim trajnim, zapamti da obe vrste vremenom uništavaju tvoje nokte. Naravno, ne kažemo ti da se zauvek odrekneš lakiranja i geliranja, samo s vremena na vreme napravi pauzu i veruj nam, uvidećeš promenu.

Hraniš se nezdravo

Ako živiš na brzoj hrani i gotovim jelima iz obližnjeg tržnog centra, nemoj da očekuješ da tvoji nokti budu reprezentativni uzorak savršenstva. Sasvim je jednostavno- što “čistije” jedeš, nokti će ti biti lepši i zdraviji. Maslinovo i laneno ulje, zeleno lisnato povrće odličan su izvor vitamina i hranjivih sastojaka koji će prijate ne samo tvojim noktima, već i tvom telu. U svoj jelovnik što pre uključi vitamine A, B i D, gvožđe, proteine i kalcijum. I ne zaboravi- svakodnevno premazivanje noktiju čistim maslinovim uljem.

Foto: Getty

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.