Pripremi kožu lica za prolećne dane

Hladna zima je iza nas, pa je vreme da toplijem vremenu prilagodimo svoju garderobu, ali i negu kože. Poslušaj naše savete i tvoja koža će u trenu biti sveža i blistava, ali i zaštićena.

Piling

Bez obzira na to voliš li da ga radiš ili ne, piling je važno napraviti barem jednom u deset dana. On otklanja odumrle ćelije kože pa dopušta koži da diše i izgleda blistavo.

Prilagodi kremu

S obzirom na to da dolaze sve topliji dani, teške kreme ti više neće biti potrebne. Zameni ih laganim hidratantnim kremama ili kremama s voćnim kiselinama ili antioksidantima. Kremu biraj isključivo prema tipu kože.

Zaštitni faktor

Nemoj ni razmišljati o kupovini dnevne kreme bez zaštitnog faktora, jer su sunčevi zraci neprijatelj broj jedan vaše kože. Danas gotovo sve kuće proizvode dnevne kreme sa faktorom, pa obavezno potraži taj važan broj na kutijici kreme.

Pojačaj negu za kožu oko očiju

Škiljenje prema suncu jedan je od glavnih uzroka nastajanja borica oko očiju, pa je vreme da “podebljaš” svoju negu na tom delu lica. Hranjive ili lagane kremice za područje oko očiju neka postanu tvoj glavni saveznik u borbi za lepu kožu.

Sunčane naočare

Uz klasičnu negu kože, za proleće ti preporučujemo i nošenje kvalitetnih sunčanih naočara koje će sprečiti nepotrebno mrštenje koje uzrokuje bore.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.