IAKO SU PRIRODNI PROIZVODI: Nikako ne stavljaj ovo na lice!

Iako na svakom ćošku možeš da pročitaš kako je bolje da koristiš prirodne preparate za svoju kožu, ima nekih stvari koje stvarno ne smeju da se stavljaju na lice. Bez obzira što ćeš možda negde na netu pročitati recepte za kreme ili maske koje možeš sama da napraviš, nemoj to da radiš ako u njima ima ovih proizvoda.

 Limun

Sok ovog citrusa isušuje kožu, bez obzira što neki tvrde da on može da posvetli neke nepravilnosti na koži. Ako želiš da posvetliš svoju kožu ili da se rešiš pigmentacije, poseti dermatologa koji će ti preporučiti što da koristiš.

Majonez

Od majoneza će tvoja kosa postati sjajna i glatka, ali ako ga staviš na lice nećeš biti zadovoljna rezultatima. Iako se na internetu pojavljuje kao sastojak nekih maski za lice, od majoneza tvoje lice može postati masno jer je jednostavno preguste teksture. Takođe, može da ti zatvori pore. Majonez upotrebljavaj za sendviče i tačka.

Šećer i so

Ako pomešaš šećer s kokosovim uljem dobićeš genijalan piling za kožu, ali nikako nemoj time da čistiš lice. Šećer ili so imaju preoštru teksturu za nežnu kožu lica i to bi moglo da prouzrokuje ogrebotine.

Jaja

Za učvršćivanje kože ponekad se koristi belance. Ipak, stavljanje jaja na lice nije baš preporučljivo. Zašto? Postoji opasnost od salmonele, a zategnuta koža jednostavno nije vredna toga.

Foto: Pixabay

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.