Rečenica “nemam ništa da obučem” je vrlo opasna za zdravlje!

Iako je svima poznat savet da svako veče pripremite odevnu kombinaciju za jutro da biste imali manje stresa, retko ko se drži ove preporuke. A to može da ima posledice po vaše zdravlje.

Zato se ujutro budite mrzovoljni, a onda sledi kampovanje pred ormanom i ona poznata rečenica: “Opet nemam šta da obučem”, iako je istina daleko od toga.

Ipak, ova modna kriza, koju proživljavate svakoga jutra, nije zato što nemate dovoljno odeće, već zato što je imate previše pa vam je prilično teško da donesete odluku.

“Kada smo opterećeni opcijama, to je poznato pod nazivom paradoks izbora. I to nema veze samo sa odećom nego sa raznim životnim situacijama, a obilje izbora može da izazove depresiju. Drugim rečima, kada smo suočeni sa prevelikim izborom, naši ionako preopterećeni mozgovi dolaze pod još veći stres i tako postajemo još više zabrinuti”, otkriva psiholog Jo Hemings.

Da biste se oslobodili ovog dodatnog stresa očistite orman, sredite fioke, sve što ne nosite poklonite i obavezno uveče spremajte šta ćete nositi narednog dana.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.