Reši se zanoktica na prirodan način

Da bi se rešila zanoktica, moraš biti strpljiva i disciplinovana Najpre, maži ruke kremom nakon svakog pranja, kupanja i tuširanja. Poenta je da ne dozvoliš da ti se ruke isuše, jer je to prvi preduslov za stvaranje zanoktica. Preporučujemo da to budu specijalizovane kreme ili ulja za nokte ili, pak, bebi krema. Ukoliko se, i pored sve opreznosti, pojave zanoktice, bitno je da ih pažljivo potisneš ili ukloniš.

Krema za omekšavanje zanoktica

Potrebna ti je jedna kašičica gline, kašičica maslinovog ulja i tri kapi eteričnog ulja lavande. Mešaj sastojke kašikom dok ne dobiješ kremastu masu. Kremu čuvaj u sterilnoj teglici, a koristi je jednom dnevno.

Krema za dugotrajno uklanjanje zanoktica

U lonac sa vrelom vodom uronitposudu u koju si prethodno stavili kakao i shea buter. Mešaj dok se masa ne rastopi, sačekaj da se ohladi, a potom dodaj deset kapi eteričnog ulja limuna, jednu kašičicu biljnog glicerina i pola kašičice ulja vitamina E. Kremu čuvaj u frižideru i koristi svakodnevno. Nakon što je namažeš, na ruke stavi pamučne rukavice.

Melem od crnog sleza

Da bi na prirodan način lečila zanoktice u hladnu vodu preko noći namoči 50 g crnog sleza, pa ga sutradan pre spavanja procedi, zagrej i koristi kao kupku za ruke i stopala. Koren nokta možeš mazati i kremom ili uljem od nevena.

Oštećene i nokte koji se listaju maži sokom od crvenog luka ili ljutića, što češće u toku dana. Tako ćeš nokte održati zdravima i sprečiti pojavu zanoktica.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.