Ricinusovo ulje: vaš novi beauty saveznik

Prirodni preparati su nezaobilazni kada je u pitanju nega celog tela, a naročito kose i lica…

Od kokosovog do ulja semenki grožđa, svaki biljni i potpuno prirodni preparat je odličan za svakodnevnu upotrebu u različitim beauty rutinama. Ali, pronašli smo još jedan sastojak koji će postati jedan od vaših omiljenih saveznika u negovanju lepote – ricinusovo ulje.

Pogledajte na koje načine možete upotrebiti samo nekoliko kapljica delotvornog ricinusovog ulja…

Za jačanje kose

Ricinusovo ulje sadrži omega-6 i omega-9 masne kiseline od kojih su obe bitne za jačanje i bolji rast zdrave i sjajne kose. Zbog antibakterijskih i antigljivičnih svojstava odlično je i za lako uklanjanje peruti. Nekoliko kapi utrljajte na sklap glave kako biste hidrirali kožu i podstakli cirkulaciju, a samim tim i rast kose.

Za gušće obrve

Jake i istaknute obrve su i dalje u trendu, a da biste podstakli njihov rast, bilo da su vam prirodno retke ili ste ih previše počupali dovoljno je da naneste ricinusovo ulje u njihov koren. Princip je isti kao i sa kosom – bolja cirkulacija i hidratacija dovode do lepših i gušćih obrva.

Za duže trepavice

Zaboravite na nadogradnju koja je trenutno popularna i veštačke trepavice, jer će vam uz ricinusovo ulje postati prirodno duže i gušće. Od stare maskare uzmite četkicu i dobro je očistite, a zatim je natopite ricinusovim uljem. Svake večeri ga nanosite na trepavice (kao da nanosite maskaru), a ujutru skinite višak micelarnom vodom ili preparatom za skidanje šminke. Prvi rezultati se vide nakon samo nedelju dana.

Hidrira usne

Ricinusovo ulje zbog velike gustine i mnogobrojnih sastojaka hidrira kožu, a isto tako se može upotrebiti i za negu usana. Malo ulja nanosite na kožu usana ujutru i uveče i postaće instant nežne i mekane.

Protiv akni

Ricinusovo ulje se nalazi na listi prirodnih preparata za negu određenih tipova akni (poput onih koje su izazvane stresom ili lošom ishranom). Uz pomoć štapića za uši, nanesite ricinusovo ulje na bubuljice koje su vam se pojavile i ostavite ga preko noći. Ricinusovo ulje sadrži visoku količinu ricinoleinske kiseline koja je efektna u borbi protiv bakterija.

Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.