Sagorite masnoće i rešite se celulita – uz ovaj moćni recept!

Da li ste znali da se tvrdokornog celulita možete rešiti uz pomoć samo dva sastojka koja sigurno već imate kod kuće?

Celulit  je posledica nagomilavanja masnoće i toksina u telu, a sa ovim estetskim problemom bori se gotovo 80% devojaka i žena. On nastaje ispod kože i podseća na pomorandžinu koru.

Vrlo efikasna sredstva za borbu sa celulitom čine maske od čokolade i kafe. Podstiču sagorevanje masti i čine kožu čvrstom i zategnutom.

Za pripremu maske od kafe potrebno vam je malo maslinovog ulja, voda i naravno kafa. Šoljicu mlevene kafe pomešajte sa vodom. Mešajte dok se smesa ne zgusne, zatim dodajte 2 kašike ulja. Nanesite masku na kritične delove tela i obmotajte ih folijom. Lezite i pokrijte se ćebetom. Ostavite obloge na sebi minimum sat vremena. Potrebno je 10-15 tretmana ne bi li se celulit sklonio. Ponavljajte proceduru jednom u 3 dana. Na ovaj način izbacuju se masnoća i toksini iz tela, a koža postaje elastičnija, svežija i lepša.

Da li ste znali da čokolada pomaže u otklanjanju celulita? Ona u sebi sadrži 40% čistog kofeina koji ubrzava sagorevanje masti. Samim tim, uspešno uklanja celulit.

Recept za obloge od čokolade: 

Oko 200 gr kakao praha pomešajte sa pola litre vruće vode. Promešajte i sačekajte da se smesa malo ohladi a zatim je nanesite na problematične delove. Ostavite da deluje 15-20 minuta. Postupak možete ponoviti 2-3 puta nedeljno.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.