Šta sadrži efikasno sredstvo protiv bubuljica?

sredstvo protiv bubuljica

Bubuljice su totalna napast. Pojave se preko noći, a onda traju danima. Ne smeju se cediti, jer ostave ožiljak; ne smeju se prekrivati, jer onda buknu… Pa šta je onda rešenje? Dermatolozi kažu: dobro sredstvo protiv bubuljica.

Ali, šta je to u stvari? Kada uđeš u parfimeriju ili apoteku, gomila preparata je namenjena lečenju bubuljica. Jednoj drugarici odgovara jedna krema, drugoj baš ta nije odradila posao i kaže da je bacila pare. To je stoga što su nam tipovi kože drugačiji, a postoji i nekoliko tipova bubuljica i ne mogu se sve na isti način lečiti. Ipak, lekari znaju da postoji nekoliko čarobnih sastojaka koji deluju u gotovo svakoj situaciji.

Šta sadrži dobra krema za bubuljice?

Zato, ako nisi sigurna koju kremu da odabereš, pročitaj sastojke. Dobro sredstvo protiv bubuljica sadrži nešto od ovoga:

  • Salicilna kiselina (salicylic acid)
  • Adapalen (adapalene retionid)
  • Benzoilperoksid (Benzoyl peroxide)
  • Azelainska kiselina (Azelaic acid)

Kada kupiš novu kremu, pažljivo pročitaj uputstvo, jer pogrešna upotreba može da smanji njeno dejstvo. Takođe, ne zaboravi da dooobro očistiš lice, jer zapušene pore vode novim bubuljiacama. Uz to, na čisto lice bolje upija, pa će tvoje novo sredstvo biti moćnije.

Ako ti je lice puno bubuljica, ako te muče ogromne akne koje bole i traju nedeljama, najbolje je da se javiš dermatologu. On će ti prepisati terapiju koja će te rešiti muka za nekoliko nedelja, a pomoći će ti i da održiš kožu lica pod kontrolom.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.