Šta sve treba da sadrži tvoja nova kozmetička torbica?

šminka tinejdžerke

Ne postoji pravo vreme da se počne sa šminkanjem. Neke devojke još u detinjstvu počinju da se igraju karminima, druge otkriju puder tek sa trideset godina. Većina, ipak, počinje upravo u tinejdžerskim godinama. Ako se pitaš šta bi trebalo da sadrži tvoja nova kozmetička torbica, evo odgovora:

Puder

Trebalo bi da prikriješ sve bubuljičice i nesavršenosti, ali opet, ne smeš koristiti suviše težak puder da ne bi zapušila pore i izazvala infekcije. Zato, za tinejdžerke je super puder srednje pokrivne moći. Ostaje ti samo još da izabereš boju koja odgovara tvom tenu.

Korektor

Dobar korektor biće tvoj najbolji prijatelj. I dok bi puder trebalo da bude prozračan, korektor biraj tako da ima visoku pokrivnu moć, ali ga nemoj koristiti svakodnevno. Samo po potrebi (čitaj: kad iskoči bubuljica u nevreme)

Rumenilo u prirodnoj boji

Rumenilo je osnova svakog makeupa, pa tako i teen šminke. Biraj rumenilo koje je prirodnih, ružočastih tonova i koje ne odskače puno od tvoje prirodne boje kože.

Nude senka

I jedna paleta senki za oči bi trebalo da nađe mesto u tvojoj kozmetičkoj torbici. Preporuka šminkera je da počneš sa neutralnim tonovima iz nude palete.

Maskara

Neizostavna! Biraj onu koja daje i volumen i dužinu, a boja bi trebalo da bude tamno braon ili crna.

Sjajni ruž/ Sjaj za usne

U zavisnoti od toga koliko želiš da se šminka primeti biraj ili ruž za usne koji ima sjaj ili neki sjaj za usne u boji. Tvoja paleta boja trebalo bi da sadrži ružičaste tonove ili kajsija/nude nijanse.

Set četkica

Set četkica je uvek neophodan. Tebi su, za početak, neophodne četkica za puder, četkica za senku i četkica za blendovanje.

Sredstvo za skidanje šminke

Da li će to biti micelarna voda ili neki tonik – svejedno je. Važno je da od starta usvojiš naviku da šminku obavezno skidaš pre spavanja. Jedino tako će koža ostati lepa i zdrava.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.