Šta znači boja odeće koju svakodnevno nosite

Otkrijte iznenađujuće značenje koje se krije iza boja koje nosite…

Kao što upadljivi aksesoari i nakit mogu označavati vaš lični stil i ukus, tako boje imaju moć da predstave vaše raspoloženje ili da ga u potpunosti promene. Na boje treba gledati kao na detalj sa kojim suptilno možete predstaviti vaše trenutno stanje ili podsvesno navesti ljude da misle o vama na pozitivan način. Pogledajte kakva značenja imaju sledeće boje…

Crvena – samopouzdanje

Upadljiva, vibrantna i boja koja stoji svima, crvena, je definitivno boja sezone. Ona odiše jačinom, energijom i strašću i izgleda odlično kako na haljini, tako i na nakitu. O njoj razmišljajte kao o malom glasu samopouzdanja koje će stalno biti uz vas.

Sreća – žuto-narandžasta

Ovo je zabavna nijansa za koju je dokazano da podiže pritisak i puls kao kada ste radosni i raspoloženi. Ona označava optimizam, toplotu i nadu. U ovoj nijansi je najbolje izabrati džemper ili toplu bluzu i rolku.

Bogatstvo – smaragdno zelena

Prema Gucci modnoj kući, dezeni i boje sedamdesetih su “it” ove sezone. Ovo posebno važi za smaragdno zelenu nijansu koja predstavlja prirodu. Što je njena nijansa bogatija i jača, to više označava bogatstvo. Nosite ga u vidu somotskog blejzera i postaćete prava street style dama.

Pristupačnost – milenijumsko pink

Istina je, još uvek nismo prešli preko nje, iako je bila najpopularnija u letnjoj sezoni. Možda se sa jedne strane poredi sa bojama “za devojčice”, pink nijansa je vrlo svestrana i ima veliki značaj, a u ovom slučaju predstavlja ljubav prema bližnjima i pristupačnost.

Smirenost – puderasto plava

Plava boja se povezuje sa nebom i vodom, pa je logično što se baš ona smatra nijansom koja smiruje. Pored toga, za nju se vezuje još jedna vrlina – pouzdanost. Zato je odličan izbor za odeću kada idete na porodičnu večeru.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.