Svemogući balzam za usne

Osim što štiti tvoje usne od zime, hladnoće i pucanja, balzam možeš upotrebiti i za razne druge stvari. Bilo da koristiš onaj u kutijici, tubi ili u stiku, evo za šta će ti sve dobro doći…

Sredi zanoktice

Ako imaš problema sa zanokticama ili tvrdom kožom oko nokta, namaži taj deo balzamom za usne pre nego što odeš na spavanje. Nanesi malo veću količinu i pusti da balzam deluje preko noći. Ujutro će ti koža oko noktiju izgledati kao posle manikira.

Zagladi obrve

Imaš poprilično guste i neuredne obrve a baš ti je ponestalo gela za kosu? I ovaj problem možeš rešiti uz pomoć balzama: manju količinu nanesi na prst i zagladi svoje neposlušne obrve. Čas posla!

Ublaži bol od posekotine

Ako se tokom brijanja nogu posečeš žiletom, balzamom možeš ublažiti bol, a i krvarenje će prestati već za nekoliko sekundi. Osim toga, masna struktura balzama blagotvorno će delovati na oštećeni deo kože.

Skini šminku

Došla si kući sa žurke i shvatila da nemaš ni kap micelarne vode ili nekog drugog odstranjivača mejkapa? Ništa zato, malo balzama za usne nanesi na vaticu i njime skini maskaru, senku i svu preostalu šminku. Pripazi ipak da u ovu svrhu koristiš samo neutralni balzam, a ne, na primer, onaj s ukusom peperminta.

Spreči žulj

Ako imaš nove cipele i bojiš se da bi te mogle nažuljati, nanesi malo balzama na ivicu na peti. To možeš uraditi i sa starim cipelama ukoliko te žuljaju. Vredi pokušati.

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.