Tokom hladnih dana dodatno treba negovati kožu

Temperatura sve više pada prema nuli i sve je jasnije da nas i jesen polako napušta, a pad temperature svakako utiče i na kožu. Zbog toga je potrebno posebno obratiti pažnju i negovati je više nego inače.

Ishrana je veoma bitna za kvalitet kože te je važno da ona bude pravilna i uravnotežena. Na nižim temperaturama se posebno savetuje unošenje Omega 3 masnih kiselina koje omekšavaju kožu i kosu, a nokte čine zdravijim i lepšim.

U hladnijim danima je veoma bitno zaštititi kožu od vetra, promena temperature i suvog vazduha. Sve ove promene utiču na nju te oštećena koža ubrzava stvaranje bora.

Na koži se stalno stvaraju mrtve ćelije koje je potrebno ukloniti pilingom. Višak ćelija guši kožu i to dovodi do još bržeg prljanja. Postoje dve vrste pilinga: mehanički i hemijski. Mehanički sadrže granule koje fizički otklanjaju mrtve ćelije, dok hemijski piling topi mrtve ćelije. Mehanički piling se preporučuje jednom nedeljno, a hemijski svakih deset dana.

Na nižim temperaturama se preporučuje smanjivanje toplih kupki i dužih tuširanja. Sa previše izlaganja kože toploj vodi ona se isušuje. Kožu hidriraj nakon tuširanja dok su pore još uvek otvorene, a sapun zamenite gelom na bazi ulja koji će posebno hidrirati tvoju kožu.

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.