Top 10 saveta za savršen beauty raspust

Sunce, more, so, plivanje i uživanje… sve nas to čini prirodno lepima. A za sve što bi moglo biti problem, isprobaj ove korisne trikove…

1 Pametni znaju čemu služi SPF
Ne treba previše filozofirati – sunčanje bez zaštitnog losiona koštaće te crvenila, peckanja, pa i bolova. Kremu za sunčanje nanesi odmah ujutro,pre izlaska iz kuće, tako ćeš biti zaštićena i na putu do plaže. Nakon svakog kupanja, ponovo nanesi losion i izbegavaj najjače sunce.

2 Trebaće ti i majica
Ako ćeš dan provesti na otvorenom moru, na gliseru, nosi laganu pamučnu majicu kako bi se zaštitila od opekotina. Sunčevi zraci se jače reflektiraju s morske površine. Potraži na netu i posebne majice koje u
sebi već imaju UV zaštitu (Carewear).

3 Za brže tamnjenje...
Želiš li da brže potamniš, koristi pekmez za sunčanje koji sadrži ekstrakte šargarepe, oraha i nevena. Ali oprez, proizvodi za brže tamnjenje ne sadrže UV zaštitu zato ne preteruj sa sunčanjem.

4 Limun + sunce
Ako želiš da tvoja kosa brže dobije neodoljive zlaćane pramenove, pre sunčanja na kosu nanesi sveže isceđeni limunov sok. Ali ne preteruj jer limun pomalo isušuje kosu.

5 Mirisno osveženje
Jaki, opojni parfemi nisu prikladni za letnje dane, a mogu ostaviti i mrlje na koži. Bolje izaberi mirisne vodice, koje ujedno i osvežavaju!

6 Abeceda vitamin
Četiri vitamina koja su neophodna za leto su – D, E, C i K. Vitamin D dobićeš od sunca. Vitamin E nužan je za lepu kožu, a dobićeš ga iz maslina, badema i lešnika. Bez vitamina C nema zdravlja, zato jedi mnogo citrusnog i tropskog voća. Vitamin K je takođe bitan za kosu, kožu I nokte, a najviše ga ima u zelenoj salati i spanaću. Naravno, tu je i vitamin M… more!

7 Koži treba voda
Sunce, so i vetar isušuju kožu zato treba redovno da je hidriraš losionom, posebno noge (jer gornji sloj kože skidaš brijanjem). Dobar su izbor losioni koji sadrže čajevac, aloe veru ili neven.

8 Nikad nasuvo
Baš nikad ne smeš da briješ noge ili bilo koji drugi deo tela „nasuvo”. Ne samo bez vode (to je zločin!) nego i bez pene ili gela za brijanje koji stvara bogatu penu. Izbegavaj i sapun, jer isušuje kožu i ne dopušta da brijač glatko prelazi po koži pa može izazvati posekotine.

9 Uvek prema dole
Iako ti se čini logičnim da noge briješ od dole prema gore, pravilno je zapravo obrnuto, od kolena prema člancima. To je smer rasta dlaka i time sprečavaš mogućnost posekotina i uraslih dlačica. Dakle, kad briješ noge, uvek sedi, a potezi brijačem treba da idu prema dole.

10 Kafa pa piling
Ako tvoji roditelji kuvaju domaću crnu kafu (u džezvici), iskoristi talog kafe kao odličan piling za telo. Ako nameravaš da briješ noge, piling uvek treba da uradiš PRE a ne nakon brijanja. Kao dobar prirodan piling možeš iskoristiti i smeđi šećer.

Priredila: Marina Dimić

Foto: Guliver Thinkstock i Nuxe PR

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.