Tri make-up saveta uz pomoć kojih ćete sakriti crvenilo i pege na licu

Akne, rozacea ili ekcem – nezavisno od problema koji vam stvara crvenilo na koži, ova tri saveta će vam pomoći da ga na najlakši način i u potpunosti prekrijete.

Ukoliko imate problema sa crvenilom, sigurno svaki put pokušavate da ga prekrijete šminkom. Međutim, dobro znate da pogrešna formula može da izazove još jaču upalu i stvori efekat koji niste želeli. U daljem tekstu vam predstavljamo tri saveta koji će vam pomoći u rešavanju ovog dosadnog i upornog problema. 

Izaberite minerale

Minerali imaju antiinflamatorno dejstvo, tako da su kozmetički preparati na njihovoj bazi – a naročito tečni puder – odličan izbor. Zbog svojih sastojaka će vam manje iritirati kožu i samim tim učiniti kožu još boljom i nežnijom. 

Manje koristite korektore

Mala količina korektora je sasvim u redu kada vam zaista treba (u posenim prilikama, itd.), ali ako stavljate pozamašnu količinu da biste prekrili crvenilo – stvorićete kontra efekat. Korektor će samo istaći teksturu i neravnine na vašoj koži, tako da izbegavajte ovaj kozmetički preparat koliko god možete. 

Budite nežni

Kada imate problem sa crvenilom lica, potrebno je da šminku nanosite što nežnije i laganije kako ne biste dodatno iziritirali kožu. Zato u ovom slučaju izbegavajte četkice za nanošenje pudera i zamenite ih sunđerom ili prstima. Lagano utapkavajte, a ne utrljavajte puder jer ćete samo stvoriti veći problem.

Sada kada znate ova tri mala pravila/saveta, videćete koliko će vam koža biti zahvalna i koliko će bolje izgledati.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.