Tri vežbe za savršene noge bez celulita

Zimi se svi ulenjimo i više volimo da ležimo u toplom krevetu nego da vežbamo. Ipak,celulit je noćna mora svake žene, bez obzira na doba godine. Uz pravilnu i zdravu ishanu u kombinaciji sa vežbanjem ga se možete rešiti. Ne budite lenje nego već danas počnite da vežbate. Predstavljamo vam tri odlične vežbe za rešavanje problema celulita.

Iskorak u stranu

Za izvođenje ove vežbe možete koristiti tegove, ali nisu obavezni. Stanite sa nogama razdvojenim u širini kukova. Leđa treba da budu ravna, a ruke na kukovima. Napravite veliki iskorak u desnu stranu i ispružite levu nogu. Savijte koleno desne noge toliko da vam butina leve noge bude paralelna sa podom. Ostanite u ovom položaju nekoliko sekundi, pa se vratite u početni i ponovite vežbu drugom nogom.

Noga u vis

Spustite se na podlaktice i kolena. Savijte ruke i svu težinu prebacite na podlaktice. Leđa treba da vam budu ravna, glava u liniji leđa, a pogled usmeren prema podu. Polako podignite desnu nogu prema podu tako da vam butina bude paralelna sa podom. Nemojte ispravljati nogu dok ovo izvodite, ona mora ostati savijena u kolenu. Zadržite se u ovom položaju par sekundi, spustite nogu pa ponovite. Kasnije isto uradite sa drugom nogom.

Za lepe butine

Lezite na desni kuk i spustite glavu na nadlakticu. Desnu ruku stavite ispred grudi i oslonite se na nju. Savijte desnu nogu u kolenu i prebacite je preko leve koja treba da bude ravna. Spustite stopalo desne noge na pod, a levu podignite u vis što više možete i zadržite je u ovom položaju koliko god možete da izdržite. Polako je spustite na zemlju, pa ponovite još nekoliko puta, a zatim isto uradite sa levom nogom.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.