U tinejdžerskom periodu strije nastaju kod 70% devojčica i 40% dečaka

Strije se formiraju kod 70% tinejdžerki i 40% tinejdžera. Ovi tragovi se pojavljuju na našoj koži, ako su naša tela prolaze kroz iznenadni rast koji često koža nije u stanju da isprati dovoljno brzo. Trenutno ne postoji tretman koji bi omogućio da strije potpuno nestanu, ali nekoliko međunarodnih istraživanja je pokazalo da Bio-Oil može da pomogne u sprečavanju stvaranja novih i poboljšanju izgleda starih strija.

Strije, koje se formiraju u tinejdžerskim godinama se ne smatraju ozbiljnim zdravstvenim problemom ali mogu uticati na osobu na čijoj koži se pojavljuju na emotivan način. Većina tinejdžera nije zadovoljno svojim fizičkim izgledom u perodu puberteta jer njihovo telo prolazi kroz razne promene. Obično oni svoj izgled upoređuju sa drugima, uglavnom sa javnim ličnostima, koji su prikazani gotovo savršeno u medijima. Zato tinejdžeri često pate od nedostatka samopouzdanja, jer nisu zadovoljni svojim izgledom. Formiranje strija takođe može da izazove probleme i naruši njihovo samopouzdanje.

Baš kao i celulit strije se pojavljuju najčešće na stomaku, butinama, zadnjici, ponekad i na grudima i oko kičme. Razlog njihovog formiranja može biti nagli rast, naglo dobijanje ili gubljenje težine, ili brz rast mišića – u ovim slučajevima vezivno tkivo ispod kože se ne može proširiti tako brzo kao epiderma, tako da pukne ili se pocepa. Tako nastaju ožiljci u vidu bledih strija na koži.

Bio-Oil je bio efikasan kod 95% ispitanika u proDerma istraživanju

Klinička istraživanja su pokazaka da Bio-Oil pomaže u poboljšanju izgleda starih i novonastalih strija. Prema proDerma istraživanju statistički značajan rezultat nakon samo 2 nedelje (15. dan) bio je prisutan kod 95% ispitanika. Nakon 8 nedelja (57. dan), 100% ispitanika pokazalo je poboljšanje, uz stepen poboljšanja više nego dvostruko veći u odnosu na period nakon dve nedelje tretmana. Druga studija, sprovedena od strane Medicinskog fakulteta Južne Afrike je pokazala da Bio-Oil poboljšava izgled strija u objektivnoj i subjektivnoj procenai. Kod 50% ispitanika zabeleženo poboljšanje pojavljivanja u toku od 8 nedelja.

Bio-Oil je proizvod za negu kože sa brojnim delotvornim svojstvima i može se koristiti za negu tela, ali i lica. Formulacija Bio-Oil-a je kombinacija ekstrakata biljaka i vitamina suspendovanih u uljanoj bazi. Proizvod poboljšava izgled novih i starih ožiljaka, pigmentnih promena na koži, a vrlo je efikasan i u prevenciji formiranja strija koje mogu nastati kao posledica brzog rasta u tinejdžerskom periodu ili naglog porasta težine.
Proizvod sadrži i vitamine A i E, koji pospešuju formiranje novog sloja kolagena, a pomaže i u obnavljanju kože, omogućavajući povećanje elastičnosti, kao i poboljšanje teksture i tona kože. Revolucionarni sastojak ovog proizvoda je PurCellin Oil™, koji menja uljanu konzistenciju,čineći ga laganim za nanošenje i nemasnim. Ovo osigurava da će sva dobra svojstva biljnih ekstrakata i vitamina biti apsorbovana u kožu.

Iako je Bio-Oil najefikasniji kada se primenjuje na novonastalim strijama,ako se redovno koristi može takođe poboljšati i izgled starih strija.

Više informacija možete pronaći na internet stranici http://www.bio-oil.com/sr, kao i na Facebook stranici brenda.

Za vas imamo sjajan poklon – Bio-Oil proizvod za negu kože koji će vam pomoći da ovog leta zablistate!

Ukoliko želiš da osvojiš Bio-Oil poklon, ostavi komentar na našoj Fejsbuk stranici.

5 Comments

  1. Malo sam tuzna….. pojavile su mi se strije a imam samo 16 godina. Moja mama je rodila troje dece i ima 53 godine a izgleda fantasticno i nema strije. Srecna sam zbog nje. Imam najbolju mamu na svetu. Pronaci ce mama nesto za mene kao sto je pronasla i Bio-Oil. Bice sve dobro. Valjda ce nekako doci do tog proizvoda.

    Pozdrav.

  2. Savršena krema ja bi to trebala da uzmem za mog sina ima 14 g i po celim ledjima ima strije ne znam više šta da mu kažem a ta krema mislim da bi bila spas mom detetu koji e psihički opterećen zbog njih hvala vam unapred puno ako bi dobili kremu ako ne nema problema.

  3. Moja devojčica ima 10 godina i upravo su joj se pojavile strije na butinama. Sad sam malo citala o tome i saznajem za ovaj proizvod. Moracu da joj kupim.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.