Ukusne kalorične namirnice koje pomažu u mršavljenju!

Često, zbog lepe i vitke linije, devojke odbijaju mnoge ukusne proizvode. Nutricionisti kažu da to uopšte nije neophodno.

Ispostavilo se da nisu svi, na prvi pogled, štetni proizvodi stvarno takvi. A neki od njih su čak korisni za zdravlje i vitku figuru.

Pomfrit

Pomfrit nije samo štetan, već u maloj količini postaje koristan za dobru figuru. Dakle, ovo jelo poboljšava proces varenja i ima blagotvoran efekat na imunitet. Da ne spominjemo činjenicu da krompir ima mnogo korisnih supstanci i vitamina.

Važno: jedite pomfrit samo ako ste sigurni da je pržen u svežem ulju.

Kokice

Kokice su takođe apsolutno uzaludno upisane na listu štetnih proizvoda. Ispostavlja se da normalizuju nivo šećera u krvi i stoga sprečavaju višak težine. Pored toga, u kokicama možete naći mnoge antioksidante, što znači da su odlične za vaše zdravlje.

Sladoled

Dobre vesti za sladokusce! Sladoled uopšte ne goji. S obzirom na to da je napravljen od mleka on sadrži kalcijum i ovaj desert pomaže u sagorevanju masti. Naravno, govorimo o umerenom konzumiranju. Da biste osetili sve pozitivne aspekte sladoleda, jedite sladoled od mleka bez aditiva.

Majonez

Kvalitetan majonez, kako se ispostavilo, pomaže u sprečavanju brojnih srčanih oboljenja. Zbog toga nutricionisti preporučuju da jednom nedeljno jedete salatu sa majonezom. Naravno, govorimo o visokokvalitetnom majonezu. Osim toga, majonez pomaže u ubrzanju metabolizma, što pozitivno utiče na figuru.

Važno: zapamtite da majonez treba uvek jesti hladan, jer se zagrevanjem pretvara u otrov.

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.