Ultra ljubičasta je izabrana za boju 2018. godine!

Sada već svi koji prate trendove znaju da kompanija Pantone svake godine bira po jednu boju koju proglašava bojom godine.

Prošle godine je to bila poprilično vesela Greenery boja, kombinacija žute i plave boje, u kojoj žute ima znatno više. Pterhodnih godina to su pak bile prilično nežne nijanse poput Rose Quartz i Serenity, a kada govorimo o izbor za 2018. kompanija je otišla u hladnije tonove.

Kao hit boju za 2018. Pantone je najavio ultra ljubičastu ili Ultra Violet.

Nijansa je opisana kao hladna i “dramatično provokativna i zamišljena ljubičasta”, ističući da komunicira originalnost, pronicljivost i vizionarno razmišljanje za budućnost.

Boja koja u sebi sadrži tonove plave, također je ono što će vam olakšati put u budućnost. Sigurni smo kako bi pokojni muzičar Prince, koji je bio veliki ljubitelj svega što je ljubičasto, bio izuzetno ponosan na status Pantonea 18-3838 kao boje godine za 2018.

Pantone je autoritet po pitanju boja i njegov tim sprovodi istraživanja o trendovima boja koje nalazi u stvarnom životu, u stvarima poput automobila, hrane, odeće, kozmetike i drugih kućnih potrepština kako bi odredili boju godine.

Lee Eisenman, izvršni direktor Instituta Pantone Color, izjavio je za CoDesign da složenost purpurne odgovara trenutnom stanju sveta u kojem živimo. Eisenman je rekao: “Ljubičasta je složena boja.”

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.