Uz pomoć prirode pobedi opadanje kose

Iako rast i opadanje kose idu jedno uz drugo, gubitak kose uveliko zavisi od svakodnevnog stresa i gena. Ukoliko imaš takav problem, trebalo bi da znaš da postoje “lekovi” koji to ublažavaju ili sprečavaju.

Aloe vera se može lako i jeftino nabaviti, a pravi čuda kada je reč o sprečavanju opadanja kose. Ona igra važnu ulogu u pH ravnoteži temena, prodire duboko u teme i podstiče rast kose. Odvoji pulpu od lista i utrljaj je u kosu, odnosno teme. To radi 20 minuta, a potom isperi kosu. Ovaj tretman obavljaj dva puta nedeljno.

Zeleni čaj je također efikasan u borbi protiv opadanja kose. Ovaj čaj stimuliše folikule kose i pospešuje njen rast. Tri vrećice zelenog čaja stavi u tri šolje prokuvane vode, a kada se voda ohladi, njom isperi kosu. Postupak ponavljaj dvaput nedeljno i zaustavićeš opadanje kose.

Krompir je ukusno povrće, ali malo ljudi zna da je koristan i za kosu. Manjak kalijuma u organizmu dovodi do gubitka kose, a krompir taj nedostatak nadoknađuje. Ogili krompir i napravi pire kako bi dobila sok. Dodaj jednu supenu kašiku meda u taj sok i nanesi ga na kosu i teme. Zadržite smesu na glavi 15 minuta, a onda isperite.

Sok korijandera je koristan za kosu jer podstiče njen rast. Uzmi sveže listove korijandera, stavi ih u malo vode, a potom izgnječi kako bi napravila gustu pastu. Pastu odvoji kako bi dobila sok, a potom ga nanesi na kosu i teme. Nakon pola sata operi kosu vodom i blagim šamponom. Ponavljaj ovo dvaput sedmično, a tvoja kosa će biti svilenkasta i zdrava.

Izvor: klix.ba

 

1 Comment

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.