UŽIVAJ U “VIŠKU” CENTIMETARA: Modni saveti za visoke devojke

Zbog vaših reakcija na modne savete za niske devojke i pitanja kada ćemo napisati takve za visoke, mi smo odlučili da vam ispunimo želju. Znamo da je jako važno znati da se obučeš u skladu sa svojim izgledom, jer u tom slučaju možeš uvek da izgledaš lepo, bez obzira na to da li ti “fali” ili imaš “višak” centimetara.

Odmah da se razumemo, biti visoka je super stvar i to ti je jasno čim pogledaš sve one top modele na modnim pistama. Ipak, njih stilizuju vrhunski stilisti, ali mi ti otkrivamo neke tajne na osnovu kojih ćeš i ti da zablistaš.

Midi haljine i suknje

Zapamti ovu reč “midi” zato što je to idealna dužina za haljine i suknje koje nosiš. Imaš sreće da je ona već neko vreme u modi, pa možeš lako da pronađeš neki komad koji će ti dosezati do ispod kolena, odnosno do pola listova. Mini suknje bi trebalo da izbegavaš zato što u njima tvoje noge izgledaju predugo, a dugačke haljine samo još više izdužuju tvoju figuru.

Pojasevi oko struka

Kada kažemo pojasevi mislimo na sve kaiševe koji su bar deset centimetara široki, zato što će oni vizuelno učiniti da tvoja figura izgleda skladno i ne previše visoko. Važno je da budu u nekoj drugoj boji od one kakva ti je tunika ili haljina, preko koje ga stavljaš. Za tebe nisu tanki kaiševi, niti bilo kakve trake vezane oko struka.

Dugačke pantalone

Ovo znači da bi tvoje pantalone trebalo uvek da budu malo duže, tako da padaju na obuću, a nikako da budu do članaka, zato što takvi modeli izdužuju nogu i savetuju se nižim devojkama. Iskoristi svoju prednost u ovom smislu, zato što samo visoke mogu da nose ovakve pantalone, a to izgleda stvarno dobro.

Za broj veće

Nemoj da shvatiš bukvalno i počneš da kupuješ veću garderobu. Ovo pravilo važi za tunike, dukserice, kao i sakoe i kapute, koji su srećom in u poslednje vreme, tako da ćeš izgledati dobro i moderno. Veći gorni delovi tvom outfitu daju neki urbani izgled, a ti možeš da ih poneseš zato što si visoka, pa te oni ne mogu da “progutaju”.

Foto: Getty Images

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.