Zaboravite na ova tri beauty trika

Zubna pasta za bubuljice

Svakoj devojci se sigurno makar jednom desilo da joj na baš veoma bitan dan izađe bubuljica koja može da joj upropasti ceo look. I u tim situacijama panike i malih napada besa, nekako se uvek setimo kako smo od nekoga čule da je veoma korisno da na bubuljicu nanesemo malo paste za zube.

Iako ovo deluje kao interesantna ideja, pasta za zube na bubuljici može samo da zakomplikuje stvari i dodatno iziritira već crvenu kožu.

Prema tome, drage dame, pasta za zube nije rešenje za ovaj tip nepravilnosti na koži lica, već bi trebalo da pravilno čistite i negujete svoje lice i kroz nekoliko dana bubuljica će sama nestati.

Limeta za hiperpigmentaciju

Limun i limetu mnogi smatraju za prirodna sredstva za eksfolijaciju koja imaju sposobnost posvetljivanja. Međutim, pod posvetljivanjem se ne misli na nanošenje ovog citrusnog voća na tamne fleke na licu koje želimo da izbelimo.

Takođe, kiselina koju sadrže limeta i limun može da dovede do negativnih uticaja na vašu kožu, kao što su iritacija u vidu crvenila ili sitnog osipa.

Crni luk za rast obrva

Iako ste možda čule glasine da crni luk može pospešiti rast vaših obrva proređenih od preteranog čupkanja, moraćemo da vas razočaramo. Ne samo što vam neće pomoći u ovoj beauty misiji, već sve dobro znamo koliko nam oči suze u prisustvu luka pa nije loše da ga izbegnemo kad god možemo.

Umesto toga, upotrebite neki od već proverenih proizvoda!

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.