Zamenite termalnu vodu sa jeftinijom varijantom

Termalna voda se koristi kao prvi korak u nezi kože: za čišćenje kože lica, za svakodnevnu negu i kao fiksator šminke. Poznato je da ova lekovita voda štiti od slobodnih radikala, deluje protivupalno, umiruje, omekšava kožu, smanje svrab, vlaži i hidrira, smanjuje masnoću i čini kožu sjajnom.

Na tržištu postoji veliki izbor termalnih voda. Najpraktičnije su one u spreju koje se primenjuju vrlo jednostavno – sprej se raspršuje na kožu, nakon čega se pričeka nekoliko minuta kako bi se koža osušila bez dodatnog tapkanja.

Međutim, šta da radite ako ne možete stalno da kupujete termalnu vodu? Ako ne želite da koristite originalnu termalnu vodu, obratite pažnju na sledeće proizvode. Ovi domaći proizvodi su njena odlična alternativa.

Cvetna voda

Cvetna voda je odlična alternativa termalnoj vodi. Takođe hidrira i čini kožu zdravijom. Osim toga, neke vrste cvetnih voda štite kožu od prevremenog starenja i biće nezamenjive u kombinaciji sa borbom protiv prvih bora, mada ste vi daleko od njih. 🙂

Mineralna voda

Obična mineralna voda može biti odlična zamena za termalnu vodu. Za kožu lica odaberite alkalnu mineralnu vodu i pre korišćenja je ostavite da izvetri i otpusti sve gasove. Zatim prebacite vodu u posudu sa sprejom i koristite proizvod.

Biljne infuzije

Biljne infuzije su biljni čajevi napravljeni od svežih ili suvih listova, cveća, korenja ili semenja različitih vrsta biljaka. One mogu imati sjajna lekovita svojstva ako se nanose eksterno ili u oblogama, a ljudi to znaju hiljadama godina. Zašto biste koristili razne veštačke preparate pune hemikalija kad priroda nudi sve što vam je potrebno?

Biljne infuzije ne samo da će doneti dodatnu vlažnost koži, već će pomoći u rešavanju niza problema: ukloniti masnoću, zaustaviti proces starenja i ukloniti upale. U zavisnosti od potreba kože, izaberite odgovarajuću biljku i pripremite biljnu infuziju.

Kako napraviti jednostavnu biljnu infuziju: Upotrebite punu kašiku osušenih trava ili latica odabranog bilja na 250 mililitara proključale vode. Bilje stavite u veću šoljicu i prelijte vodom. Poklopite tanjirićem i ostavite da stoji 10 minuta, procedite; tekućinu sačuvajte a trave bacite. Neka se čaj/infuzija ohladi pre korišćenja. Za nanošenje su idealni štapići i jastučići od vate.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.