Zašto puder jedan dan izgleda savršeno, a drugi očajno?

Sigurno si primetila da u nekim danima tvoj puder i make-up izgledaju savršeno, kao da te šminkao profesionalac, a drugi dan se otapa, ljušti i već do podneva sklizne s lica. Zašto je to tako? Evo nekoliko mogućih razloga.

Vreme
Velike letnje vrućine i debeli sloj pudera na licu nikako nisu dobra kombinacija. U takvim danima neizbežno je otapanje pudera pa bi trebala da ga izbegavaš ili nosiš u što manjim količinama.

S druge strane, ovo razdoblje promenjivog vremena u kome smo sad takođe može imati negativan uticaj na kožu, pa samim time i na šminku. Vetar i niske temperature isušiće lice, dok će toplo vreme podsaknuti lučenje masnoće na koži.

Jedini način da to dovedeš pod kontrolu jest da pratiš vremensku prognozu i koristiš primerene proizvode za negu lica.

Nemaš ustaljenu jutarnju rutinu
Ako jednog jutra čekaš da vam koža upije kremu pa tek onda nanosiš šminku, a drugog to radiš odmah jedno za drugim jer kasniš, naravno da će ti onda i šminka izgledati drugačije iz dana u dan.

Zato ako želiš da make-up traje što duže, onda pokušaj svakog jutra ostaviti dovoljno vremena koži da upije kremu pre šminkanja jer će u protivnom skliznuti i pre nego šta izađeš iz kuće.

Promene na koži
Tokom meseca promene u nivou hormona u telu, osim na raspoloženje, utiču i na izgled kože, poput povećanog lučenja masti, izbijanja bubuljica, sušenja delova kože…

Zato bi najbolje bilo imati bar dva različita pudera. Jedan za dane uoči i tokom menstruacije, drugi za ostatak meseca.

Četkice za šminku moraš da pereš
Ako ti je lična higijena na prvom mestu (a trebala bi da bude), onda bi trebala i redovno da pereš četkice i sunđere za make-up. Šminka nikad neće izgledati sveže ako je pribor kojim je nanosiš prljav, a i koža će na to reagovati negativno

Ako želiš postojan i blistav make-up, sunđere peri nakon svake upotrebe, a četkice bar jednom nedljno, u mlakoj vodi i blagim šamponom.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.