Želiš da puštaš kosu, ali pitaš se kako izbeći pucanje vrhova

Svaka devojka koja želi dugu kosu mora da zna da to zahteva i redovno šišanje vrhova.  Osim što kosi daju nezdrav izgled, ispucani vrhovi otežavaju i njeno oblikovanje te verovale ili ne, usporavaju rast. Ali postoji nekoliko jednostavnih trikova uz koje možeš izbeći pucanje vrhova i odložiti odlazak kod frizera dok puštaš kosu da izraste:

Zaštiti kosu od toplote

Fen, pegla i električni uvijač odlični su pomagači da postigneš željenu frizuru, ali nisu prijatelji tvoje kose. Visoke temperature oštećuje vlasi i ubrzavaju pucanje vrhova pa je izuzetno važno na kosu, pre izlaganja toploti, nanesi neki proizvod za zaštitu od toplote.

Koristite  ulja koja neguju

Vrhovi su najstariji delovi tvoje kose pa su samim time i najviše suvi. Zato im je, uz regenerator i masku, potrebna i dodatna nega kako bi se sprečilo njihovo pucanje. U tome će ti pomoći negujuća ulja koja kosu štite od spoljnih uticaja te, za razliku od preparata na bazi silikona, prodiru duboko u vlasi i ne zaglađuju samo površinski sloj kose.

Nabavi kvalitetnu četku

Nekvalitetna četka za kosu također može ubrzati pucanje vrhova kose. Svaki frizer će ti preporučiti da, umesto u plastičnu i metalnu, radije uložiš u kvalitetnu četku napravljenu od prirodnih materijala koja neće dodatno oštetiti kosu prilikom češljanja. Također, izbegavaj češljanje kose dok je mokra ili vlažna jer su vrhovi tada najpodložniji pucanju.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.