10 najvažnijih pitanja & odgovora o ljubljenju…

Šta je najvažnije u poljupcu, gde s rukama, koliko mora trajati…? Otkrivamo ti sve što treba da znaš o ljubljenju – napokon nauči šta moraš, a šta nikako ne smeš činiti ako želiš da postaneš majstor za poljupce…

1 Može li se ljubljenje vežbati?

Da! Ako isprobaš sama sa sobom, znaćeš kakvi dodiri usana i jezika ti odgovaraju. Tako ćeš kad dođe do ključnog trenutka biti sigurnija u sebe i znaćeš šta bi trebalo da učiniš. Kako vežbati ljubljenje? Čitaj dalje…

2 Ljubavni ugriz i kako ga sakriti?

Ljubavni ugriz je modrica koja nastaje zbog potkožnog krvarenja nakon sisanja kože. Može biti vidljiv od 4 do 12 dana. Nema čarobnog leka, ali najbolje je na modricu staviti kocku leda ili kašiku koja je prethodno ohlađena u zamrzivaču. Može pomoći i tanki sloj zubne paste, ali ako je baš na vidljivom mestu (obično na vratu) najbolje je prekriti je korektorom, obući rolku ili staviti maramu.

3 Kad je pravi trenutak za prvi poljubac?

Nema savršenog trenutka! Veruj svojoj intuiciji i znaćeš kad je prava prilika. Nemoj ga poljubiti samo zato što misliš da on to očekuje od tebe ili zato što su se neke tvoje drugarice mazile s dečkom već na prvom sastanku.

4 Kako ide poljubac jezikom?

Za to nema pravila. Ali evo nekoliko trikova koje možeš isprobati na svojoj ruci – na spoljašnjem delu dlana. Lagano otvori usta i nežno jezikom dodiruj kožu ruke kao što bi dodirivala njegove usne. Vrhom jezika ga možeš golicati po usnama, pratiti njihove konture – prvo malo nežnije pa onda malo snažnije… veruj sebi i isprobaj šta ti se sviđa. Njegove usne će ti pokazati šta mu se najviše sviđa.

5 Šta poljubac otkriva o dečku?

Njegov poljubac pokazaće ti da li je sebičan ili misli i na tvoje želje. Ako prati samo svoje potrebe i interese, zapravo mu nije važno sviđa li se tebi način na koji se on ljubi ili ne, jer se bavi samo sobom. Za razliku od njega, dečko koji osluškuje govor tela svoje devojke, dobro zna da je ljubljenje
zabavno samo ako u njemu uživaju obe strane.

6 Sviđa li mu se kako se ljubiš?

Znaćeš po govoru njegovog tela! Ako aktivno učestvuje, uzvraća ti poljubac i u celu priču uključuje i ruke, tada mu definitivno odgovara sve što radiš. Ako osetiš da se povukao, pokušaj da se ti prilagodiš njemu! Slobodno ga pitaj šta voli, a šta mu ne odgovara.

7 Šta da uradiš ako se loše ljubi?

Ako ne reaguje na govor tvog tela, moraš razgovarati s njim. Dobra uvodna rečenica je: “Lepo mi je s tobom, ali ovo mi se ne sviđa.” Ili: “Hajde to da probamo ovako!”, ili “Mogu ti pokazati šta mi se sviđa…” Budi pristojna, ali iskrena. Ako ne kažeš u čemu je problem, na kraju neće biti dobro ni tebi ni njemu.

8 Kako izgleda savršeni poljubac?

Nežno, strastveno ili romantično – svako voli drugačije. Nemoj pokušavati da odglumiš neki filmski poljubac, isprobaj šta se tebi i njemu sviđa. Poljubac je uvek savršen ako želiš da se ponovi.

9 Gde s rukama?

Fizički kontakt, dodirivanje i maženje deo su svakog poljupca. Prvo na sebi istraži šta ti se sviđa, razmisli gde bi htela da te ON dodiruje za vreme poljupca pa i ti isto postupi prema njemu. Možeš ga dodirivati po kosi, zadnjoj strani vrata, po nadlakticama ili ga zagrliti oko struka. Slušaj svoju intuiciju i sigurno nećeš pogrešiti!

10 Šta ako nešto učiniš pogrešno?

Budi samouverena i znaj da u ljubavi ne postoji “pogrešno” ako nekoga voliš i poštuješ. Pusti da se prvi poljubac jednostavno dogodi umesto da se sve vreme živciraš zbog njega i planiraš. I on je podjednako uzbuđen kao i ti – čak i ako to ne pokazuje.

Foto: Unsplash

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.